Suuret jenkkiautot keräsivät katseet Pyhärannassa – katso kuvagalleria!

Buick-tapahtumassa oli esillä nelisenkymmentä Amerikan-autoa.

| Päivitetty

Buick-autoharrastajat kokoontuivat viikonloppuna Pyhärantaan leirintäalueelle. Tapahtuma oli samalla kaikille avoin autonäyttely.

Jenkkiautojen letka liikkui lauantaina näyttävänä kulkueena Pyhärannan, Laitilan ja Uudenkaupungin alueilla keräten yleisöä katujen ja teiden varsille. Mukana oli yhteensä 38 Buick-merkkistä amerikkalaista autoa.

Pyhärannan leirintäalueelta startannut ajokierros eli cruising eteni Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan pihaan sekä jatkoi Uudenkaupungin kautta takaisin Pyhärannan leirintäalueelle.

– Koko reitin varrella oli ihmisiä paljon kuvaamassa ja Wirvoitusjuomatehtaan pihalla oli myös tosi paljon porukkaa, kertoi tapahtuman järjestäjiin kuuluva Nina Pitkänen.

Harrasteajoneuvotapahtuma Buick Meet Nordic 2023 jatkui koko lauantaipäivän Pyhäranta Campingissä.

Ajokierroksen jälkeen Buickit asetettiin leirintäalueella näyttelyriveihin arvosteltavaksi ja palkittavaksi.

Palkintoluokkia näyttelyssä on useita, ja myös yleisö pääsee valitsemaan omaa suosikkiaan. Illalla vuorossa olivat bileet, joissa esiintyi Rockin' Paradox.

– Buick ei ole Suomessa kovin yleinen merkki, mutta se on yleistymässä. Jokainen auto on vuosimalliltaan erilainen, näissä on muskeliautoja ja 1950-luvun autoja. Itselläni on 1960-luvun avo-Buick Electra, kertoi Pitkänen.

– Tämän suurempaa jenkkiautoa ei ole tehty. Aikaisemmin filmitähdet omistivat tällaisia autoja. Buick on aina kilpaillut Amerikassa Cadillacin kanssa suosiosta, Pitkänen luonnehti.

Buick-tapahtumat on Pitkäsen mukaan tarkoituksella haluttu järjestää Pyhärannan tapaisilla pienehköillä paikkakunnilla, koska harrastajia löytyy niistäkin.

– Aikaisemmin ainakin paikalliset ovat olleet innoissaan, että kerrankin tapahtuu jotain, Pitkänen totesi.

Buick-tapahtuman järjesti Buick Club Finland ja GM-Cruisers ry. Yhdistys on 25-vuotias, ja siihen voivat liittyä kaikki amerikkalaisen GM-auton omistajat ja niistä kiinnostuneet.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut