Suuri maastopalo Eurajoella – 20 yksikköä ja rajavartiolaitoksen helikopteri mukana sammutustöissä

Eurajoen metsäpaloa sammutetaan usean yksikön ja helikopterin avulla. Rajavartiolaitoksen helikopteri vapautettiin kuuden aikoihin illalla. Kuva: Jussi Hietikko

Eurajoen Järvenpääntiellä syttyi sunnuntai-iltapäivällä iso maastopalo.

Palokunta sai hälytyksen savuhavainnon vuoksi sunnuntai-iltapäivällä kello 14.29. Hälytys muuttui myöhemmin keskisuureksi maastopaloksi ja puoli neljän aikaa suureksi maastopaloksi.

Kohteeseen on hälytetty kaikkiaan 20 pelastuslaitoksen yksikköä sekä rajavartiolaitoksen helikopteri ja kulolentokone.  Rajavartiolaitoksen kopteri vapautettiin sunnuntai-illalla kuuden maissa.

Päivystävä palomestari arvioi puoli seitsemän aikaan illalla, että sammutustyöt jatkuvat vielä usemman tunnin ja jälkivartiointi koko yön. Vettä haetaan myös luonnonvesistä, sillä sitä kuluu sammutustyössä paljon.  

Paloalue tarkentuu myöhemmin, mutta alustavan arvion mukaan se on noin kolme hehtaaria. Paloalue on saatu rajattua. Leviämisvaaraa ei ole.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tarkempaa tieto. Paloalua on hakkuualuetta, jossa on työskennellyt työmaakoneita. Niiden yhteyttä palon syttymiseen selvitetään. 

Tällä hetkellä voimassa on metsäpalovaroitus. 

Kohteessa on kaikkiaan 20 pelastuslaitoksen yksikköä. Kuva: Jussi Hietikko

Juttua päivitetty 4. elokuuta kllo 18.37 pelastuslaitokselta saatujen tietojen mukaan.