Suurlukion siirtämisestä lyötiin lukuja pöytään

Rauman kaupunki julkaisi eilen tiedotteen, jossa perusteltiin Uotilanrinteen ja lyseon lukion ensi vuodelle valmisteltuja siirtoja.

– Onhan se harvinaista, että kaupunki julkaisee tuollaisen tiedotteen. Koulusiirroista on kuitenkin liikkunut väärääkin tietoa, asioita on mennyt solmuun, eikä kokonaiskuvaa ole enää välttämättä hahmotettu, kaupunginjohtaja Kari Koski sanoo.

Hän korostaa, että lukiosiirrot ovat osa kaupungin isompaa säästötavoitetta.

Tiedotteessa tuotiin esille muun muassa vahvasti koulusiirtojen toteutuessaan tuomia säästöjä: investointikustannuksissa voitaisiin saavuttaa Uotilanrinteen peruskoulun peruskorjauksen osalta noin 15– 20 miljoonan euron säästö ja yläkoulun sijoittuessa nykyisiin lukion tiloihin saavutettaisiin 4,8 miljoonan euron säästö, kun Nanun koulun suunniteltuja lisätiloja ei tarvitsisi rakentaa.

Lukion tiloihin muuttavalle yläkoululle rakennettavien kotitalous- ja käsityötilojen kustannuksiksi ilmoitettiin tiedotteessa muutamia satoja tuhansia euroja.

Lukiolle kaavailtujen liikuntatilojen alustavaksi kustannusarvioksi on puolestaan arvioitu 2,1 miljoonaa euroa. Summasta puuttuvat mahdolliset väestönsuojatilat, ulkovarastot ja piha-alueen työt.

Investointirahaa Otan muutostöihin on varattu vuoden 2015 talousarvioon miljoona euroa.

– Tärkeää olisi myös, ettei kouluja pitäisi muuttaa kahden vuoden välein, vaan koulukokonaisuus saataisiin nyt kerralla kuntoon, Koski summaa.