Suurmarkkinat tulevat jälleen Raumalle – järjestetään osana Pitsiviikkoa

Kansainväliset Suurmarkkinat järjestettiin Raumalla viimeksi kaksi vuotta sitten. Arkistokuva: Pekka Lehmuskallio

Kansainväliset ja Suomalaiset Suurmarkkinat -tapahtuma tulee jälleen Raumalle. Suurmarkkinat järjestetään osana Pitsiviikon ohjelmaa 21.–24.7., kertoo Rauman kaupunki. Markkinat ovat avoinna ke–pe kello 10–20 ja lauantaina kello 10–18.

Markkina-alue toteutetaan väljästi, ja se rakennetaan Nortamonkadulle, Kalliokadulle, Kanalinrantaan, Kauppakadulle sekä Savilankadulle ja Savilanpuistoon. Markkinoiden rakentamisen takia keskustan alueella on poikkeuksellisia liikennejärjestelyitä tiistaista 20.7. alkaen.

Suurmarkkinoiden keskeinen ajatus on tuoda eri maiden ja maakuntien erikoistuotteet näyttävästi esille alkuperäisten valmistajien esittelemänä. Markkinoilla on mukana yrittäjiä ja erikoistuotteita 25 eri maasta ja Suomen 15 eri maakunnasta.

Rauman markkinat ovat osa 16 paikkakunnalla kesä-syyskuussa järjestettävää Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen suurmarkkinakiertuetta. Mukana olevat kauppiaat ja henkilökunta on testattu koronan varalta ennen kiertueen aloitusta, joka oli jo kesäkuun puolivälissä Seinäjoella. Henkilökuntaa ja myyjiä on ohjeistettu tarkkaan terveysturvallisuuden noudattamisessa.

Terveysturvallisuudesta huolehditaan markkinoiden aikana useilla eri tavoilla. Siisteyteen, hygieniaan ja turvaväleihin kiinnitetään markkina-alueella erityistä huomiota. Markkina-alueella on maskinkäyttösuositus ja useita käsidesipisteitä.

– Alue on suunniteltu niin, että voimassa olevat turvallisuusmääräykset voidaan toteuttaa, Rauman kaupungin vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors sanoo.

Henkilökunta ja järjestyksenvalvojat ohjeistavat ja auttavat markkinayleisöä koronaturvallisuusohjeiden noudattamisessa. Ohjeet ovat myös näkyvästi esillä eri puolilla tapahtuma-aluetta. Suurmarkkinoille ei tule osallistua sairaana tai oireisena.

Tori- ja markkinakaupan palvelukeskuksen lisäksi Raumalla tapahtumaa järjestävät kaupunki ja Rauman Yrittäjät ry.