Suurten lukujen talousvuosi Rauman seudulla

HKScanin tuotanto- ja teknologiajohtaja Aki Laiho kävi joulun jälkeen Rauman Lakarissa toteamassa, että broileritehtaan rakentaminen on hyvällä mallilla. Uuden tuotantolaitoksen hintalapuksi tulee yli 80 miljoonaa euroa. Kuva: Pekka Lehmuskallio

2 597 oli yksi vuoden 2016 suurista luvuista. Niin monta ihmistä jätti hakemuksensa, kun Valmet Automotive toteutti marras-joulukuussa rekrytointikampanjan. Tarjolla oli 250 autonrakentajan paikkaa Uudessakaupungissa.

Vastaavia rekrykierroksia järjestetään tänä vuonna, sillä autotehdas tarvitsee toistatuhatta uutta työntekijää ja toimihenkilöä Mercedes-Benzin GLC-katumaasturin tuotantoon.

HKScan siirtää broilerituotantonsa Eurasta Raumalle. Lakariin nousee parhaillaan yli 80 miljoonaa euroa maksava moderni lihatehdas.

Rauma Marine Constructionsin toimitusjohtaja Heikki Pöntynen pääsi julkistamaan ensimmäisen laivakauppansa juhannusviikolla. RMC rakentaa lautan tanskalaiselle Mols-Linienille. Kaupan arvo on 68 miljoonaa euroa.

Aiesopimus RMC:llä on neljästä sotalaivasta. Rauman telakalla on näitä isompia projekteja odotellessa tehty yhtä ja toista, mielenkiintoistakin.

Rolls-Royce valitsi kesäkuussa Rauman potkuribisneksensä päätehtaaksi ja investoi Raumalle 57 miljoonaa euroa.

Rauman satamassa on meneillään jopa 100 miljoonan euron investoinnit.

Suomen asema ydinjätehuollon edelläkävijänä koko maailmassa vahvistui jälleen, kun Posiva ja YIT Rakennus allekirjoittivat 20 miljoonan euron sopimuksen louhintaurakasta.

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski on puhunut jopa 600 miljoonan euron investoinneista. Jo mainittujen lisäksi Kosken miljoonapottiin kuuluu muun muassa kauppakeskusta 100 miljoonaa, aurinkovoimalaa Lakariin ja pk-yritysten investointeja yli 50 miljoonaa euroa.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.