Suvilystipäivä rohkaisee ikäihmisiä liikkeelle – Tarjolla lapskoussia ja erilaisia ohjelmanumeroita

Viime vuonna Suvilysti-tapahtuma järjestettiin Poroholmassa. Tänä vuonna päivää vietetään kaupungintalon sisäpihalla.
Viime vuonna Suvilysti-tapahtuma järjestettiin Poroholmassa. Tänä vuonna päivää vietetään kaupungintalon sisäpihalla. Kuva: Juha Sinisalo

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa järjestetty Suvilysti-tapahtuma saa jatkoa. Ikäihmisten neuvoston järjestämä tapahtuma saavutti viime vuonna suuren suosion, ja tapahtuma veti puoleensa monia satoja kävijöitä. Poroholmassa ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma saa tänä vuonna uudet puitteet kaupungintalon sisäpihalta. Suvilysti järjestetään tiistaina 13.6.

– Tapahtuma oli todella onnistunut ja sen takia sitä halutaan jatkaa, toteaa Ikäihmisten neuvoston puheenjohtaja Leea Hiltunen.

Tapahtuman tavoite on luoda ikäihmisille samalla tavalla osallistumismahdollisuuksia kuin muillekin ikäryhmille.

– On tärkeää, että saadaan ikäihmiset liikkeelle kotoaan.

Hiltunen kuvailee tapahtumaa virkistävänä ja asiapitoisena. Luvassa on erilaisia ohjelmanumeroita, musiikkia, sketsi sekä puheenvuoroja, joista yhden tulee antamaan hyvinvointialueenedustaja Sari Rantanen.

– Meille oli tärkeää saada puhuja hyvinvointialueelta nyt, kun vanhuspalvelut siirtyivät heille, Hiltunen selittää. Tapahtuma esiintyjälista on viimeistelyä vaille valmis, ja yksi musiikkiesitys on vielä hakusessa.

Tapahtuma on täysin maksuton. Paikanpäällä osallistujille on tarjolla lapskoussia sekä kahvitus FresCo ravintoloiden puolesta. Tänä vuonna bussikuljetusta tapahtumajärjestäjän puolesta ei kuitenkaan ole saatavilla niin kuin viime vuonna.

– Kuljeusta ei ole, mutta toivomme, että ihmiset käyttäisivät Rauman Gyydin busseja. Tämä on tapa myös kannustaa ikäihmisiä kokeilemaan paikallisliikennettä, Hiltunen kertoo.

Ikäihmisten neuvosto on vahvasti näkyvillä tapahtumassa. T-paidoista tunnistettavissa olevat jäsenet ovat paikalla ottamassa vastaan risut ja ruusut ikäihmisten äänitorvena sekä vastaamassa kysymyksiin.

Tapahtumaan voi ilmoittautua soittamalla Pyyrmannille.