Suvitien perusparannusta valmistellaan jo – uutta pintaa ajoradalle ja pyörätielle

Osana peruskunnostusta Suvitie saa uutta asvalttia Otantieltä R-kioskin kohdalle. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Suvitien ajoradan peruskunnostuksen urakkasopimus on allekirjoitettu keskiviikkona ja urakan valmistelu on aloitettu tänään torstaina, tiedottaa Rauman kaupunki.

Tämän vuoden rakentamishanke käsittää Suvitien tierakenteen ja kuivatuksen parantamisen sekä uuden päällysteen Otantieltä Suvitien itäpäähän asti, R-kioskin kohdalle.

Urakka sisältää myös uusien pysäköintipaikkojen rakentamisen Suvitien, maauimalan ja kesäteatterin pysäköintialueiden saneerauksen sekä niiden ympäristön parantamisen vihertöineen ja istutuksineen.

– Suvitien kevyen liikenteen väylä päällystetään maauimalan ja Otantien väliseltä osuudelta. Samalla uusitaan myös ajoradan valaistus maauimalan ja maalaiturin väliseltä katuosuudelta, suunnitteluinsinööri Leena Ruusu-Viitanen kertoo.

Lisäksi urakka sisältää maauimalan edustan kiveystöitä sekä kivipuron rakentamisen istutuksineen ja katukalusteineen. Maauimalan edustalle sijoitetaan pyörätelineitä.

Peruskunnostusurakan välitavoitteena on kesäteatterin ja maauimalan pysäköintialueiden kunnostus liittymineen. Niiden tulee olla valmiina ennen kesäteatterikauden alkua 10.6.

– Koko Suvitien peruskunnostusurakan tulee olla valmis ja hyväksytysti vastaanotettu 31.10. mennessä, Ruusu-Viitanen sanoo.

Ajoneuvoliikenne Suvitiellä sekä kevyen liikenteen väylillä pyritään sallimaan koko ajan. Urakoitsijana toimii Destia.

Lisää aiheesta

Suvitien itäpään remontti alkaa olla yhtä pintausta vaille käyttövalmis

Suvitien työt ovat yhä täydessä käynnissä

Suvitiellä puretaan ensi viikolla laiturin betonirakenteita - pientä meluhaittaa voi ilmetä

Suvitien itäpään rakennushanke aloitettiin tällä viikolla

Suvitien itäpää suljetaan liikenteeltä

Suvitien Rantaraittia kehtaa nyt kehua