Suvivirsi kaikui moniäänisesti – Jokakeväinen traditio veti torin täyteen

Suvivirsi-tapahtumia järjestetään keväällä ympäri Suomea. Raumalla virsi kaikui torilla keskiviikkona.

Suvivirsi on monelle perinteinen kesän aloitus, ja tämä oli nähtävissä myös Rauman Kauppatorilla keskiviikkona. Rauman seurakunnan järjestämässä Suvivirren laulajaisissa väkeä oli liikkeellä runsaasti.

Suvivirsi-tapahtumia järjestetään keväällä ympäri Suomea, kukin paikkakunta omalla tavallaan ja valitsemanaan päivänä.

Esimerkiksi Turussa järjestetään helatorstaina kaksikielinen Suvivirsikirkko. Helsingissä puolestaan Suvivirttä laulettiin Senaatintorilla keskiviikkoillalla.

Jokaiselle helpoksi

Raumalla on Suvivirran laulajaiset haluttu pitää helposti lähestyttävänä tapahtumana, johon ohikulkijakin voi pysähtyä kuuntelemaan.

– Me olemme järjestäneet Suvivirran laulajaiset jo useampana vuonna. Tämä on ollut pidetty tapahtuma, johtava kappalainen Jukka Purhonen kertoo.

Laulamassa torilla oli keskiviikkona kaupunkilaisten lisäksi kaksi Karin koulun musiikkiluokkaa. Sästyksestä vastasivat Teuvo Salminen trumpetilla sekä kanttori Saara Kukko.

Perinne vuodesta toiseen

Monien muiden tavoin torille olivat saapuneet raumalaiset Raila Leppälä ja Maija Jaakkola. Naiset ehtivät paikalle juuri sopivasti kuoron aloittaessa lauluaan.

Heille tapahtuma on jo jokavuotinen perinne.

– Tämä on hieno tapahtuma, johon on kiva tulla. Olemme olleet täällä monta kertaa, he vakuuttivat.

Lyhyen lauluhetken jälkeen kaupunkilaisilla oli mahdollisuus osallistua Rauman seurakuntatalolla pidettyyn suvikahvihetkeen, jonka vapaaehtoisella maksulla tuetaan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastoa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut