Sydänmaan kylässä skoolattiin 90-vuotiaalle yhdistykselle

Sydänmaan koululla juhlittiin lauantaina Sydänmaan pienviljelijä- ja kyläyhdistyksen 90-vuotista taivalta.

Sydänmaan koululle oli lauantaina kokoontunut vuosirenkaiden mukaisesti noin 90 vierasta juhlistamaan Sydänmaan pienviljelijä- ja kyläyhdistystä. Virallisesti 90 vuotta tuli yhdistyksen mittariin jo keväällä.  

Syksyistä juhlaa vietettiin kekrin eli perinteisen sadonkorjuujuhlan teemalla. Kyläaktiivien päällä nähtiin teeman mukaista vaatetusta, ja juhlan alkumetreillä kaikui nuorten esiintyjien vetämänä Vihanneslaulu. 

Puhumassa paikalla oli myös yhdistyksen kattojärjestönä toimivan ProAgria Länsi-Suomen edustajana toimitusjohtaja Timo Junnila.

Kylän yhdistystoiminnassa on viime vuosina nähty muutoksen tuulia, kun Sydänmaan pienviljelijäyhdistys ja Sydänmaan koulupiirin kylätoimikunta yhdistyivät vuonna 2015. Eurajoen ja Luvian liitoksen myötä myös vanhempaintoimikunta tuli yhdistyksen alaiseksi.

Myös varsinainen toiminta on kokenut vuosien varrella muutoksia. Esimerkiksi yhdistyksellä on nykyään oma kotisivut ja Facebook-profiili, jotka toimivat tiedotuskanavana. 

– Muutoksia on tullut nuorten toimijoiden kautta, mikä on hyvä asia, Sydänmaan pienviljelijä- ja kyläyhdistyksen varapuheenjohtaja Heimo Nikula toteaa.  

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut