Sydänmaan pyörätiesuunnitelmasta voi tänään antaa palautetta

Kävelijöitä ja pyöräilijöitä varten on mietitty pitkään väylää Eurajoen Sydänmaihin. Jo vuonna 2014 päätettiin, että väylä loppuisi koululle eikä jatkuisi rautatielle eikä sen yli. Kuva: Pekka Lehmuskallio

Sydänmaantielle suunniteltua jalankulku- ja pyöräilyväylää esitellään yleisötilaisuudessa Sydänmaan koululla tänään torstaina kello 17.

Hankkeen suunnittelijan, Sweco Ympäristö Oy:n edustajat tuovat nähtäväksi tiesuunnitelmaluonnoksen, jossa kevyt liikenne sijoitetaan Kainuntien ja koulun välillä keskustasta päin tullessa vasemmalle puolelle.

Paikalla voi kertoa huomioita ja mielipiteitä luonnoksesta. Jos ei pääse paikalle, mutta tahtoo näkemyksensä julki, voi ottaa yhteyttä kuntaan, Varsinais-Suomen ely-keskukseen tai Swecoon.

– Kun tiesuunnitelma valmistuu, tehdään rakentamissuunnitelma. Tavoiteaikatauluna on saada suunnitelmat kuntoon tämän vuoden aikana, kertoo kunnan alueinsinööri Jussi Elonen.

Tällä hetkellä kustannusarvio on 370 000–380 000 euron haarukassa, mutta summa tarkentuu rakentamissuunnitelmassa. Kunta on varannut väylää varten rahaa 350 000 euroa.

Kunta maksaa suunnittelun ja rakennuttamisen, mutta tie on valtion eli Varsinais-Suomen ely-keskuksen.

Lisää aiheesta

Sydänmaa pokkasi kunniamaininnan vuoden kylät -kilpailussa: "Kyläbrändiä on kehitetty uusien asukkaiden houkuttelemiseksi"

Vain tilaajille Sydänmaalaiset: Kyläkisan voitto irtosi kovassa sarjassa – myös Linnamaa mukana

Vain tilaajille Sydänmaalaiset rämistelevät voiton kunniaksi – "Ehkä tämä on sydänhulluutta"

Eurajoen Sydänmaa on vuoden maakuntakylä – vireä toiminta vakuutti raadin

Sydänmaan koulu vihittiin käyttöön juhlallisin menoin