Sydäntalvi tallensi kotikaupunkinsa rauhan Laitila-kappaleelle

Laitilan vanhan meijerirakennuksen takapihalta pääsee laskeutumaan polkua pitkin kellariin. Spraymaalilla koristellun käytävän varrella on rivi ovia, joiden takaa löytyy paikallisten bändien treenikämppiä. Yhdessä niistä treenaa toisinaan Sydäntalvi, Mikael Ruohon (oik.), Timo Keräsen (ei kuvassa) ja Vili Mäkisen, trio.

Pitkät pellot, puhtaat metsät, rauha ja turva. Ne ovat asioita, joita Laitilassa varttuneet Sydäntalvi-yhtyeen jäsenet Mikael Ruoho, Timo Keränen ja Vili Mäkinen haluavat välittää kotikaupungistaan tekemän kappaleen, Laitilan, kuulijalle.

– Moni sanoo, että Laitila on maailman kamalin paikka ja haluaa vain pois. Me haluamme tuoda esille sen toisen puolen, Ruoho sanoo.

– Ydinsanomamme on, että kaupunki on sellainen, millaisen asukkaat siitä tekevät. Jos halutaan pitää kiinni siitä ajatuksesta, että jokin paikka on maailman kamalin, se varmasti on sitä.

Laitila on toinen perjantaina ilmestyvän Jyväskylä/Laitila-split-vinyylin kappaleista. Levyn kääntöpuolella on The Hayleysin Jyväskylä-kappale. Ajatuksena on, että molemmat bändit kuvaavat syntypaikkojaan.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.