Synkkiä lukuja liikenteestä: Onnettomuuksien määrä kasvussa

Kevyen liikenteen onnettomuusluvut ovat pysyneet viime vuoden synkällä tasolla. Kuva: LS-arkisto: Juha Sinisalo

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien mukaan tämän vuoden alusta elokuun loppuun mennessä sattui 173 kuolemaan johtanutta onnettomuutta, joissa kuoli 182 henkilöä.

Kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien määrä on ollut kasvussa heti vuodenvaihteesta alkaen viime vuoteen nähden.

Vaikka onnettomuudet ovat kokonaisuudessaan lisääntyneet, kesä- ja heinäkuussa onnettomuuksien määrä oli kuitenkin alhaisempi kuin edellisenä vuonna. Tähän on mahdollisesti vaikuttanut tavanomaista viileämpi sää, joka hillitsi kesäaikaista yöliikennettä ja riskinottoa.

Tänä kesänä eniten onnettomuuksia sattui elokuussa, kun aiempina vuosina pahin onnettomuustilanne on yleensä ollut heinäkuussa.

Moottoriliikenteessä sattui vuoden alusta elokuun loppuun mennessä 134 onnettomuutta, joissa kuoli 143 ihmistä. Kohtaamisonnettomuudet kanta- ja valtateillä lisääntyivät viime vuodesta viidellätoista.

– Kohtaamisonnettomuuksia voitaisiin vähentää asentamalla keskikaiteita erityisesti vilkasliikenteisille teille, joilla liikkuu paljon raskasta kalustoa. Tämä on tehokkaaksi havaittu keino parantaa liikenneturvallisuutta, painottaa liikenneturvallisuusjohtaja Kalle Parkkari.

Kevyessä liikenteessä on kuollut elokuun loppuun mennessä 21 jalankulkijaa ja 18 pyöräilijää. Kevyen liikenteen kokonaistilanne on pysynyt viime vuoden synkällä tasolla. Jalankulkijoiden osalta tilanne on huonoin viiteen vuoteen.