Syvärauman koulut suojeluun – tontille lisäksi omakotitaloja

Vanhoissa kouluissa voisi jatkossa olla asumista tai liiketoimintaa.

Syvärauman entisen koulun tontille mahtuisi kolme uutta omakotitaloa, paljastuu alueen asemakaavamuutoksen luonnoksesta. Talonpaikat on sijoitettu Ainonkadun varteen.

Rakentaa voisi kaksi 240 neliömetrin ja yhden 320 neliömetrin asuinpientaloa. Lisäksi jokaiselle tontille voisi rakentaa 90 neliömetrin talousrakennuksen tonttien perälle. 

Koulun alueelle tulee tilaa, koska pihan puolella sijaitseva vuonna 1982 rakennettu lisärakennus liikuntasaleineen on päätetty purkaa.

Arvokkaat suojeluun

Tontilla sijaitsee lisäksi vanhat koulurakennukset eli Purjehtijankadun suuntainen ylempi koulurakennus vuodelta 1920 sekä alempana rannassa sijaitseva niin sanottu Rantakoulu vuodelta 1928. Rakennuksilla voisi tulevaisuudessa olla monenlaista käyttöä, sillä ne on merkitty molemmat asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueeksi.

Kumpikin koulurakennus saisi kaavamuutoksen myötä suojelumerkinnän, koska ne katsotaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaiksi ja kaupunkikuvallisen säilymisen kannalta arvokkaiksi. Se tarkoittaa, että rakennusta ei saa purkaa ja korjaus- ja muutostöiden tulee sopia rakennuksen kulttuurihistoriallisiin ominaispiirteisiin.

Luonnoksessa niin sanotun pääkoulun pihamaalle on sijoitettu vielä 315 neliömetrin rakennusala talousrakennukselle. Kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto käsittelee kaavaluonnosta ja sen rakentamistapaohjeita ensi viikolla.

Syvärauman koulu loppui tämän vuoden kevätlukukauteen. Toiminta siirtyi uuteen Pohjoiskehän kouluun, joka aloitti toimintansa elokuussa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut