Syvärauman päiväkoti menossa kaupaksi – Ostaja suunnittelee uudisrakentamista

Vuonna 1978 rakennettu päiväkoti on ollut tyhjillään jo monta vuotta.

Syvärauman entinen päiväkoti on löytänyt ostajan nettihuutokaupan kautta. Korkeimman tarjouksen on jättänyt raumalainen urheiluvälinekauppias Jussi Nurmi. Kohdetta myytiin ilman lähtöhintaa, ja korkein tarjous oli 76 000 euroa.

Kauppa vaatii vielä kaupunginhallituksen hyväksynnän. Kaupunginhallitukselle esitetään, että kiinteistön myynti hyväksytään.

Jussi Nurmi kertoo suunnittelevansa tontille asuinrakentamisesta "itselle ja ehkä muillekin".

Kyse on uudishankkeesta, joka edellyttää vanhan päiväkotikiinteistön purkamista. Tämän tarkemmin Nurmi ei nyt halua asiasta kertoa, koska hanke ottaa aikansa lupaprosesseineen kaikkineen.

Kaupungin päiväkotitoiminta päättyi rakennuksessa vuonna 2016. Entisen päiväkodin alueelle osoitteeseen Ainonkatu 69 on jo tehty asemakaavamuutos, jonka myötä päiväkodin tontti on asuin- ja palvelurakennusten korttelialuetta.

Asemakaavan mukainen tontti on kooltaan 2 768 neliömetriä ja rakennusoikeutta on 830 kerrosneliömetriä. Kortteli voidaan jakaa enintään kahdeksi erilliseksi tontiksi, ja rakentaa saa enintään kaksi erillistä asuinrakennusta.

Myös Lapin entisen nuorisotalon Lapparin nettihuutokauppa on päättynyt. Korkein tarjous oli 9 000 euroa, ja kaupunginhallitukselle esitetään, että tämäkin kauppa hyväksytään.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut