Syy lemmikkien sairastumiselle Mustin ja Mirrin ruoasta vahvistui – syynä ulkomaisten perunahiutaleiden luontainen kasvitoksiini

Musti ja Mirri on kertonut saaneensa takaisinvedosta satoja viestejä, joiden mukaan tuotetta syöneillä koirilla on esiintynyt muun muassa pahoinvointia, raajojen tilapäistä heikkoutta ja väsymystä.
Musti ja Mirri on kertonut saaneensa takaisinvedosta satoja viestejä, joiden mukaan tuotetta syöneillä koirilla on esiintynyt muun muassa pahoinvointia, raajojen tilapäistä heikkoutta ja väsymystä. Kuva: Vesa Moilanen

Musti ja Mirri -ketjussa myytyä ruokaa syöneiden lemmikkieläinten sairastumisien syyksi on varmistunut ulkomaisen perunahiutaleen korkea glykoalkaloiditaso, kertoo eläintarvikeyhtiö Musti Group.

Laboratoriokokeissa kohonneita glykoalkaloiditasoja paljastui sekä raaka-aineesta että valmiista lemmikinruokatuotteesta.

Musti Group kertoo selvittäneensä asiaa yhteistyössä Ruokaviraston, eläinlääkäreiden ja raaka-ainetuottajien kanssa. 

Ruokavirasto kertoo verkkosivuillaan, että glykoalkaloidit ovat kasvisten luontaisia myrkkyjä, joilla kasvit suojautuvat tauteja ja tuholaisia vastaan.

STT