Syyslukukausi 2023 ei ala vielä Karin kampuksessa - "Siirtyminen tapahtuisi vuodenvaihteessa"

Aiemmin tavoitteena valmistumiselle oli heinäkuun loppu. Viivästystä aiheuttanevat muun muassa rakennustarvikkeiden saatavuus ja siirtymien valmistelu.

Karin kampus ei näillä näkymin ehdi valmistua syyslukukauden alkuun 2023 mennessä.

Tähän mennessä on tavoiteltu kokonaisuuden valmistumista viimeistään saman vuoden heinäkuun lopussa. Asia lukee myös rakennuttamissopimuksessa.

– Käyttäjiä on jo informoitu, ettei koulu pysty aloittamaan elokuun alussa, kertoo kaupungin rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen.

Viivästys liittyy muun muassa koronaepidemiaan.

Perustukset pitkällä

Tarjouskilpailun käsittely ja muut valmistelut viivästyttivät lähes 70 miljoonan euron rakennushankkeen aloitusta, mutta nyt on Salmisen mukaan päästy hyvään vauhtiin.

Rakentaminen on aloitettu pohjoispäästä, jonne tulevat uimahalli ja musiikkiopisto. Perustusten teko valuineen on tältä osin jo pitkällä.

– Kaikki betonipaalut on lyöty, ja seuraavaksi ne katkotaan oikeaan mittaan, Salminen sanoo.

Parhaillaan asennetaan porapaaluja, ja pohjakerroksiin asennettavat väestönsuojaelementit saapunevat paikan päälle parin viikon kuluttua.

– Sokkelielementtejä odotetaan elo-syyskuun vaihteessa.

Korona vaikeuttaa

Hyvin alkanutta rakentamista tulee hyvin todennäköisesti jarruttamaan rakennusmateriaalien saatavuus.

Koronatilanteen takia toimitusajat ovat pidentyneet, ja erityisesti erilaisten rakennusvaiheiden etenemisen kannalta oleellisten osien tai materiaalien saatavuus vaikuttaa aikatauluihin.

Salmisen mukaan asia on huomattu jo muissa kaupungin rakennuskohteissa. Tilanne on tuttu myös esimerkiksi omakotirakentajille ja remontoijille.

Tähtäin kevätlukukauteen

Kampuksen käyttö ei voi alkaa heti, kun seinät ovat pystyssä sekä kaapelit ja putket paikallaan.

Rakennuttajapäällikkö Salminen huomauttaa, että myös tilojen tuuletukseen, varustamiseen ja kalustamiseen on varattava riittävästi aikaa.

– Todennäköisesti yritämme kehittää systeemiä niin, että siirtyminen tapahtuisi vuodenvaihteessa 2023–2024, hän kertoo.

Karin kampukselle muuttavat Hj. Nortamon peruskoulu, musiikkiopisto sekä kansalaisopisto kuvataide- ja käsityökouluineen. Lisäksi kokonaisuuteen tulevat uimahalli, liikuntahalli ja nuorisotila.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut