Syysmyrskyt ovat saapuneet – vahinkoihin kannattaa varautua ennakkoon

Yli 90 prosentilla suomalaisista on kotivakuutus. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, mitä heidän vakuutuksensa pitää sisällään. Syysmyrskyjä odotellessa olisikin hyvä tarkistaa, kattaako kotivakuutus esimerkiksi talon katolle kaatuneiden puiden aiheuttamat vahingot. Arkistokuva: Esa Urhonen

Syksyisistä myräköistä on jo Raumallakin ehditty saada esimakua. Ilmastonmuutos puolestaan lisää tulevina vuosina myrskyjen rajuutta. Nyt jos koskaan kannattaa päivittää kotivakuutuksensa ja varautua vahinkoihin ennakolta.

– Terve järkikin sen jo sanoo. Jos pihalla vaikkapa on riskipuita, kannattaa ne kaataa, vaikka kaataminen harmittaakin, Finanssialan vakuutuksiin erikoistunut johtaja Risto Karhunen sanoo.

Karhunen muistuttaa vanhasta sloganista ”torjuttu vahinko on parempi kuin korvattu vahinko”.

Mutta aina ei vahinkoa pysty etukäteen torjumaan. Siksi talonsa, asuntonsa ja mökkinsä kannattaa vakuuttaa. Kiinteistön vakuutus yleensä korvaa vaikkapa talon katolle kaatuneen puun aiheuttamat taloudelliset menetykset.

Myrskyyn voi ja kannattaa varautua myös hankkimalla kotiin tarpeelliset välineet ja pitämällä pihapiirin puuston ja rakennukset kunnossa. Metsänomistajan on syytä tarkistaa, että metsävakuutus kattaa myös myrskytuhot.

JATKA JUTUN LUKEMISTA NÄKÖISLEHDEN PARISSA

Hanki itsellesi lukuoikeus tilaussivulta. Esimerkiksi 24 tunnin lukuoikeus maksaa vain kaksi euroa.

Mikäli olet jo Länsi-Suomen tilaaja, voit rekisteröityä digipalvelujen käyttäjäksi täällä.