Syyte: alokas osoitteli tuvassa toisia rynnäkkökiväärillä ja painoi liipaisimesta – kertoi toimineensa "huumorimielellä"

Alokas sai syytteet laittomista uhkauksista, niskoittelusta ja palvelusrikoksesta.

| Päivitetty

Porin prikaatissa Säkylässä varusmiespalvelustaan suorittaneelle turkulaismiehelle on luettu syytteet useista laittomista uhkauksista hänen osoiteltuaan varusmiestovereitaan rynnäkkökiväärillä päähän ja painettuaan liipaisimesta. Epäillyt teot tapahtuivat syyskuussa 2021 Säkylässä.

Syyttäjän mukaan turkulainen alokas vei rynnäkkökiväärin tupaan, mikä on jo itsessään vastoin määräyksiä. Hän piiloutui oven taakse, latasi aseen, tähtäsi ensin yhtä alokasta päähän ja painoi liipaisinta.

– Tällöin on tapahtunut niin sanottu tyhjä laukaus, koska patruunapesässä ei ollut ollut patruunaa, syyttäjän teonkuvauksessa todetaan.

Samalla tavalla mies osoitti myös kahta muuta alokasta samassa tuvassa.

Epäiltyjen laittomien uhkauksien kohteeksi joutuneilla alokkailla on syyttäjän mukaan ollut perustelty syy pelätä henkilökohtaisen turvallisuutensa olevan vaarassa.

Oikeudelle toimittamassaan vastauksessa myöntää toimineensa syytteessä kuvatulla tavalla mutta kiistää syyllistyneensä laittomaan uhkaukseen. Hän on vastauksensa mukaan "toiminut huumorimielessä ja tarkoittanut kyseessä olevan vitsi".

Kolmen laittoman uhkauksen lisäksi miestä epäillään niskoittelusta ja palvelusrikoksesta. Hän on jättänyt palveluksessa ollessaan noudattamatta esimiehen käskyjä.

Syyttäjä vaatii miehelle puolen vuoden ehdollista vankeusrangaistusta. Oikeus antaa tuomionsa asiassa myöhemmin.

Muokattu 10.40: Otsikkoon lisätty sana "tuvassa" ja jutun kuva vaihdettu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut