Syyte: Kolmikko väänsi rautakangella ovea auki, kunnes tajusi että kyseessä on väärä asunto – oikeasta kohteesta mukaan lähti taulutelevisio ja muuta tavaraa

Tapahtumat sijoittuivat raumalaiseen opiskelija-asuntolaan.

| Päivitetty

Satakunnan käräjäoikeudessa on luettu syytteet kolmelle nuorelle miehelle Raumalla sijaitsevassa opiskelija-asuntolassa tehdyistä rikoksista. Rikosnimikkeet ovat törkeän varkauden yritys sekä törkeä varkaus. Yksi tekijöistä oli tapahtuma-aikaan vain 16-vuotias, joten häntä syytetään nuorena henkilönä.

Tapahtumaketju ajoittuu elokuuhun 2020. Syyttäjän haastehakemuksesta ilmi käyvistä tiedoista selviää, että kolmikko meni asuntolaan murtovälinein varustautuneena tarkoituksenaan varastaa tavaraa yhdestä tietystä asunnosta.

Ensin he yrittivät kuitenkin murtautua asuntoon, joka osoittautui vääräksi. He väänsivät kyseisen asunnon ovea rautakangella siten, että ovi vaurioitui muttei auennut. Havaittuaan asunnon vääräksi he luopuivat murtautumisesta.

Esitutkinnassa 16-vuotias poika kertoi heidän olleen epävarmoja, kumpi kyseisistä asunnoista on oikea.

Tämä teko toi kuitenkin syytteen törkeän varkauden yrityksestä.

Törkeään varkauteen syyttäjä taas katsoi nuorten miesten syyllistyneen, kun he lopulta pääsivät sisään oikeaan asuntoon.

He mursivat oven rautakangella vääntämällä ja lekalla lyömällä. Syyttäjän mukaan he anastivat asunnosta mukaansa taulutelevision, tabletin, mikrofonin, Playstation-pelin, johtoja ja ajokortin.

Vaatimuksena ehdollista ja valvontaa

Syyttäjän mukaan teko kohdistui asuttuun asuntoon ja se oli kokonaisuutena arvostellen törkeä huomioiden teon suunnitelmallisuus, tekijöiden määrä sekä tekotapa.

Tekohetkellä 16-vuotiasta poikaa syytetään myös huumausainerikoksesta hänen hallussaan myyntitarkoituksensa pitämänsä amfetamiinin vuoksi. Lisäksi häntä syytetään toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapidosta, sillä hän piti lokakuussa yleisellä paikalla hallussaan talttaa.

Syyttäjä vaatii kyseiselle nuorukaiselle noin kuuden kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta. Kahdelle muulle syyttäjä vaatii 8 kuukauden ehdollista.

Lisäksi heidät on syyttäjän mukaan tuomittava valvontaan, jos siitä on Rikosseuraamuslaitoksen selvityksen perusteella hyötyä sosiaalisen selviytymisen edistymisessä tai uusien rikosten ehkäisemisessä.

Juttua ja otsikkoa korjattu 25.3. klo 14.35: Jutussa puhuttiin aiemmin virheellisesti sorkkaraudasta. Kyse oli rautakangesta. Vaihdettu myös kuva.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut