Syyte: Mies ampui haulikolla kohti useita nuoria kotinsa edessä Raumalla, osa alaikäisiä – syyttäjä vaatii vankeutta törkeän pahoinpitelyn yrityksistä

Syyte useista törkeän pahoinpitelyn yrityksistä luettiin keski-ikäiselle raumalaismiehelle Satakunnan käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Syyttäjä vaatii kahden ja puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta keski-ikäiselle raumalaismiehelle, joka on syytteen mukaan syyllistynyt useisiin törkeän pahoinpitelyn yrityksiin ammuttuaan haulikolla kaksi laukausta kohti useita raumalaisnuoria kotinsa edustalla.

Syytteet luettiin Satakunnan käräjäoikeudessa keskiviikkona. Syytteessä kuvattu ampuminen on tapahtunut toukokuussa 2020.

Törkeän pahoinpitelyn yritykset ovat kohdistuneet syyttäjän mukaan kolmeen eri raumalaisnuoreen, joista yksi oli tapahtuma-aikaan alaikäinen poika. Syyttäjän mukaan mies on tahallaan yrittänyt tehdä näille henkilöille ruumiillista väkivaltaa ampumalla heitä kohden haulikolla kaksi laukausta noin 10–15 metrin etäisyydeltä.

Kyse on syytteen mukaan ollut tilanteesta, jossa nuoret ovat nousseet ulos autosta ja lähestyneet miehen asuinrakennusta. Ensimmäisen laukauksen jälkeen he ovat olleet palaamassa autolle.

Syyttäjä näkee, että miehen on täytynyt "varsin todennäköisesti mieltää", että laukaukset saattaisivat osua nuoriin. Haulisuihkut eivät kuitenkaan ole osuneet heihin.

Mies itse on esitutkinnassa kertonut ampuneensa haulikolla kaksi varoituslaukausta ilmaan. Syyttäjän haastehakemukseen kirjaama toissijainen syyte kertoo kuitenkin toista.

Toissijainen syyte nimikkeellä "vaaran aiheuttaminen" koskee nimittäin yhteen paikalla olleeseen autoon osunutta laukausta. Kyseessä on auto, josta edellä mainitut kolme nuorta olivat nousseet ulos.

Tämän syytteen yhteydessä mainitaan vielä kolme muuta nuorta, joista yksi oli tapahtuma-aikaan alaikäinen tyttö. He taas olivat toisessa autossa lähellä laukauksen saanutta autoa ja olivat syyttäjän mukaan potentiaalisesti vaarassa laukauksen osuttua toisen auton sivuoveen.

Oikeus antaa tuomionsa asiassa myöhemmin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut