Syyte: mies puukotti toista kaulaan autossa joulun alla Raumalla – istui itse takapenkillä ja otti etupenkillä istuneesta uhrista otteen

Syytetyn itsensä versio tapahtumista on käytännössä täysin päinvastainen.

Raumalaismiehelle on luettu syyte tapon yrityksestä Satakunnan käräjäoikeudessa. Syyte liittyy Raumalla viime jouluaatonaattona eli 23. joulukuuta 2021 tapahtuneeseen puukotukseen.

Syyttäjän mukaan puukotus tapahtui autossa, jonka takapenkillä syytetty istui.

Mies yritti tappaa toista miestä siten, että hän kiersi kätensä takaapäin etumatkustajan paikalla istuneen miehen kaulalle, piti tätä voimakkaalla otteella paikallaan ja viilsi tätä puukolla kaulaan.

Viillosta aiheutui keskelle uhrin kaulaa henkitorven päälle noin seitsemän sentin mittainen viiltohaava, joka puhdistettiin, puudutettiin ja ommeltiin päivystyksessä. Syyttäjän mukaan kyseessä oli potentiaalisesti hengenvaarallinen vamma, sillä se sijaitsi hyvin lähellä kaulan suuria verisuonia ja henkitorvea.

– Seuraukset ovat tässä tapauksessa jääneet verrattain vähäisiksi satunnaisista syistä, syyttäjä toteaa.

Vaihtoehtoisena syytteenä syyttäjä ajaa törkeää pahoinpitelyä.

Vaatimuksena ehdoton vankeus

Syytetty itse on esitutkinnassa kiistänyt teon ja kertonut yrittäneensä ottaa olutta etupenkiltä istuneelta mieheltä penkkien välistä.

Itse asiassa syytetyn versio tapahtumista on täysin päinvastainen: hänen mukaansa puukko oli etupenkillä istuneella miehellä, ja hän itse olisikin joutunut vahingoittamisen kohteeksi.

Syytetty on kertonut nähneensä etupenkkimiehen kaulassa haavan, mutta ei ole esitutkinnassa kertonut, miten se hänen mielestään syntyi.

Syyttäjä vaatii tapon yrityksestä vähintään kolmen ja puolen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta. Jos taas hänen katsotaan syyllistyneen törkeään pahoinpitelyyn, on vankeusrangaistuksen pituus oltava syyttäjän mukaan vähintään kaksi ja puoli vuotta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut