Syyte: Nainen, mies ja pikkupoika kokivat kauhunhetkiä Eurassa, kun mies tunkeutui asuntoon, uhkaili veitsellä ja ampui aseella

Mies itse kiisti olleensa tapahtumapaikalla lainkaan. Asunnossa olleisiin henkilöihin kohdistui syyttäjän mukaan vakava hengen tai terveyden vaara.

| Päivitetty

Tampereella asuvalle miehelle on luettu Satakunnan käräjäoikeudessa syytteet kauhunsekaiselta kuulostavasta tapahtumaketjusta, joka syyttäjän mukaan tapahtui Eurassa vuoden 2019 lokakuussa.

Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta törkeästä kotirauhan rikkomisesta, laittomasta uhkauksesta, vaaran aiheuttamisesta, varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta.

Syyttäjän haastehakemukseen kirjatun teonkuvauksen mukaan mies saapui Eurassa asuvan naisen ja tämän kahdeksanvuotiaan lapsenlapsen rivitaloasunnolle myöhään lokakuisena iltana. Ovikelloa soitettuaan hän työntyi naisen ohitse asuntoon ilman lupaa ja uhkaili häntä.

Paikalla oli naisen ja kahdeksanvuotiaan pojan lisäksi naisen entinen aviopuoliso. Kaikkiin kolmeen kohdistui syyttäjän mukaan miehen tekemä laiton uhkaus.

Uhkaili sormien katkomisella ja ampui seinään

Uhkailuun sisältyi syyttäjän mukaan lukuisia eri uhkauksia. Ensin mies uhkasi olohuoneessa siepata naisen mukaansa. Sen jälkeen hän siirtyi keittiöön, jossa otti käteensä leipäveitsen ja uhkasi katkaista naisen sormet.

Sen jälkeen mies siirtyi takaisin olohuoneeseen, jossa hän ampui mukanaan olleella pistoolilla yhden laukauksen ja uhkasi jälleen siepata naisen mukaansa.

Tällä laukauksella hän aiheutti kaikille kolmelle vakavan hengen tai terveyden vaaran, syyttäjä näkee. Luoti osui olohuoneen seinään lähelle miestä ja naista.

Uhkailun ja ammuskelun lisäksi hän varasti kahdeksanvuotiaan pojan älypuhelimen mukaansa.

Aseeseen ei ollut lupia

Poliisi takavarikoi kotietsinnässä miehen Tampereella sijaitsevalta asunnolta starttipistoolin ja siihen kuuluvia patruunoita sekä muitakin patruunoita ja lippaita. Hänellä ei ollut aseisiin vaadittavaa lupaa.

Mies itse on esitutkinnassa kiistänyt olleensa Eurassa väitetyllä tapahtumapaikalla lainkaan. Lisäksi hän on kertonut, ettei tiennyt aseen olevan luvanvarainen.

Syyttäjä vaatii rikoksesta vähintään vuoden mittaista ehdotonta vankeusrangaistusta. Oikeus antaa tuomionsa asiassa myöhemmin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut