Syyte: Nainen pakeni vessaan, kun hänen asuntoonsa tunkeutui mies – mukaansa mies anasti omintakeisen saaliin

Teko tapahtui kolmen aikaan aamuyöllä heinäkuisena yönä.

Syyttäjä vaatii noin kuusikymppiselle euralaismiehelle lyhyttä ehdotonta vankeusrangaistusta törkeästä kotirauhan rikkomisesta sekä varkaudesta. Syytteessä kuvatut teot tapahtuivat viime vuoden heinäkuussa.

Syyttäjän mukaan mies on oikeudettomasti tunkeutunut erään naisen kotirauhan suojaamaan paikkaan eli naisen kotiin Eurassa. Nainen on ollut tekohetkellä eli kolmen aikaan aamuyöllä kotona.

Mies rikkoi asunnon kahdesta sivuovesta ikkunalasit avatakseen ovet. Asuntoon sisälle päästyään hän pyrki naisen kanssa keskusteluyhteyteen, mutta nainen meni vessaan lukkojen taakse turvaan. 

Varkaussyyte johtuu siitä, että mies anasti syyttäjän mukaan asunnosta tavaraa: suurennuslasin ja Crocs-kengät. Hän poistui asunnosta ne hallussaan.

Mies on esitutkinnassa tunnustanut teot mutta kiistänyt syyllistyneensä rikokseen. Tavaroiden ottamiseen hän kertoo saaneensa luvan.

Miehellä on aiemmin tuomittu yhdyskuntapalvelurangaistus, jota syyttäjä pitää esteenä uudelle yhdyskuntapalvelu- tai valvontarangaistukselle. Siksi syyttäjä vaatii miehelle lyhyttä ehdotonta vankeusrangaistusta.

Käräjäoikeuden diaaritiedoissa miehen ammatiksi on merkitty työtön.

Oikeus antaa tuomionsa asiassa myöhemmin.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut