Syytteet nostettu Syvärauman taposta – vaimonsa surmaamisesta epäilty mies oikeuden eteen kahden viikon kuluttua Raumalla

Syyttäjä ei voi vielä avata syytteen sisältöä. Nimike ei muuttunut esitutkinnasta. Oikeuden eteen mies on saatava lain mukaan jo pian.

| Päivitetty

Vuonna 1965 syntynyttä raumalaismiestä vastaan on nostettu syytteet Syväraumassa kesäkuun alussa tapahtuneesta taposta. Asian vahvistaa Länsi-Suomelle aluesyyttäjä Tapio Viitanen.

– Syyteharkinta on tehty ja asia on tänään lähtenyt eteenpäin. Syyte on nostettu taposta, Länsi-Suomen maanantaina haastattelema Viitanen kertoo.

Nimike ei siis ole syyteharkinnan aikana muuttunut. Asiaa tutkittiin alusta lähtien nimenomaan tappona eikä murhana.

Länsi-Suomi kertoi jo tapahtumapäivänä omiin tietoihinsa perustuen, että kyse on teräaseella tehdystä taposta, ja että epäilty tekijä on raumalainen mies ja uhri hänen vaimonsa.

Lue: LS:n tiedot viikonloppuyön veriteosta: mies tappoi vaimonsa teräaseella Syväraumassa

Poliisi ei ole suoranaisesti vahvistanut osapuolten suhdetta toisiinsa, vaan kertonut, että kyse oli "perheen sisäisestä väkivallanteosta".

Vähintään kahdeksan vuotta vankeutta

Syyttäjä Tapio Viitanen ei voi tässä vaiheessa kommentoida syytteen sisältöä, sillä haastehakemus tulee julkiseksi vasta sitten, kun se luetaan syytetylle oikeuden istunnossa.

Rikoslain mukaan taposta on tuomittava vähintään kahdeksan vuoden ehdoton vankeusrangaistus.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kimmo Hiltula sanoi heinäkuussa esitutkinnan ollessa vielä kesken, että poliisilla on teon motiivista ja taustoista hyvä käsitys.

Lue: Poliisilla on hyvä käsitys Syvärauman tapon ja Panelian murhan motiiveista – Lea Leikarin tapauksesta sen sijaan puuttuu yhä epäilty

Teko tapahtui varhain aamuyöllä sunnuntain vastaisena aamuna 6. kesäkuuta pariskunnan yhteisessä kodissa. Mies hälytti poliisit paikalle itse.

Mies on ollut vangittuna siitä lähtien.

Oikeutta käydään Raumalla jo pian

Koska mies on edelleen tutkintavankeudessa, syytteet pitää lain mukaan käsitellä oikeuden istunnossa kahden viikon kuluessa niiden nostamisesta.

Satakunnan käräjäoikeudesta kerrotaan, että asialle on määrätty istuntopäivä maanantaille 27. syyskuuta. Oikeutta käydään Raumalla käräjäoikeuden istuntopaikassa aamukymmenestä lähtien.

Länsi-Suomi seuraa oikeudenkäyntiä kyseisenä ajankohtana.

Otsikkoa korjattu 14.01: "Vaimonsa surmannut mies" korjattu muotoon "vaimonsa surmaamisesta epäilty mies", koska tuomiota ei ole vielä annettu.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut