Taas kysytään koululaisten harrastuksista - koulut saavat tuloksensa heti

Ministeriö pyytää jälleen koululaisia kertomaan harrastustoiveitaan, joita avustetaan lähinnä koulukohtaisesti. Taide ja kulttuuri ovat tänä vuonna erityisasemassa. Kuva: Juha Sinisalo

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnistää toisen valtakunnallisen koululaiskyselyn lasten ja nuorten harrastustoiveista koulupäivän yhteydessä.

Ensimmäinen yli puolelle miljoonalle koululaiselle suunnattu kysely järjestettiin talvella 2016, jolloin siihen vastasi runsas viidennes peruskoululaisista. Koulukohtaisten harrastustoiveiden mukaisesti ministeriö on avustanut tuhansien harrastetuntien perustamista koulupäivän yhteyteen.

Toisen kyselyn ja samaan aikaan käynnistyvän avustushauen tarkoituksena perustaa lisää taiteen ja kulttuurin harrastuksia koululaisten toiveiden pohjalta. Kyselyllä halutaan myös selvittää, miksi lapsi tai nuori ei ole löytänyt mieluisaa harrastusta.

Vuosi kyselyyn vastasi 118 160 koululaista 230 kunnasta ja 1 107 koulusta.

Toisen koululaiskyselyn uutuutena on, että kukin koulu saa omat tulokset heti vastaamisen jälkeen. Valtakunnalliset tulokset julkaistaan huhtikuun alussa.

Samalla käynnistyy 17.3. asti kestävä avustushaku Taiteen ja kulttuurin saavutettavuuden parantaminen lapsille ja nuorille.