Taidetorpalla kuunnellaan viikonloppuna ääniä


Yhdysvaltalaisen musiikki- ja taidekollektiivi Middle Kingdomin, Alexander DeMarian ja James Horganin, RaumArs-residenssi huipentuu tulevan viikonlopun Pacific Pandemonium -tapahtumaan Nokan taidetorpalla Raumalla.


 Middle Kingdom on rakentanut Nokan taidetorpan sisä- ja ulkotiloihin esitys- ja kuuntelutiloja. Esiintyjinä kolmipäiväisessä tapahtumassa on taiteilijoiden ohella Rauma lukiolaisia, jotka soittavat taiteilijoiden vetämissä työpajoissa tehtyjä instrumentteja. Mukana on myös kokeellista musiikkia soittavia bändejä Turusta, Helsingistä, Venäjältä ja Raumalta.


Oleellista Middle Kingdomin työskentelylle ovat itserakennetut instrumentit. Äänimaailma lähtee luonnosta, ja instrumenteilla luotu musiikki vaihtelee huminasta riitasointuiseen kohinaan.

Pääsääntöisesti soitinten äänet tuotetaan elektronisesti. Tietokonetta Middle Kingdom ei käytä, sillä musiikin ja äänien tuottaminen liittyy siihen ajatukseen, että kaikki äänet ovat jo olemassa luonnossa.

– Haastamme yleisön ennakkokäsityksiä musiikista ja haluamme tarjota heille uudenlaisen musiikkikokemuksen, kertoo Alexander DeMaria.
 Esitykset tapahtuvat löyhän aikataulun mukaan pitkin päivää. Yleisö voi vapaasti liikkua erilaisissa äänimaailmoissa.
 Avajaiset ovat Nokan torpalla tänään perjantaina kello 18 ja tapahtuma jatkuu sunnuntaihin saakka.