Taivas on syksyn luontokuvateema

Kirkkaat taivaat ovat ilahduttaneet tänä syksynä monia luontokuvaajia. Tällainen maapallon pyörimisliikkeen osoittava kuva vaatii satakunta peräkkäistä otosta. Kuva: Leena Väinölä

Syksyn ehdoton luontokuvateema on taivas kaikkine ilmiöineen, jos jotakin voi päätellä LS Luonto-ryhmään lähetetyistä kuvista.

Kameroiden etsimet ovat nousseet yläviistoon varsinkin viime kuukausille ominaisten, vahvasti värittyneiden auringonlaskujen ja -nousujen vuoksi.

Ehkä vielä merkittävämpi ilmiö on silti ollut revontulien yleisyys myös etelässä. Kirkkaina öinä myös tähtitaivas on ollut kiinnostuksen kohteena.

Kuvaajien taidot ja kameratekniikka ovat kehittyneet niin, että yhä useampi osaa myös tallentaa nämä haastavat kuvauskohteet toinen toistaan hienommiksi kuviksi.

Syksylle ovat olleet ominaisia myös kosteat aamut sumuineen ja maanpinnan lähellä leijuvine usvahuntuineen.

Facebookin LS Luonto -ryhmä on tarkoitettu Länsi-Suomen levikkialueen luontokuville ja luontoaiheisille kysymyksille.

Ryhmään laitettuja kuvia voidaan julkaista myös lehdessä.

Liity mukaan!

Pakkasyöt ja kirkas aamuaurinko ovat synnyttäneet upeita sumuaamuja niin maaseudulla kuin kaupungissakin. Kuva: Katja Santonen Revontulien ohella luontokuvaajat ovat ikuistaneet satojen ja tuhansien vuosien ikäisiä valoja tähtitaivaalta. Kuva: Arto Takkinen Sähköisempää kuvaa saa hakea. Kallasta kuvatussa maisemassa erottuvat salamoiden lisäksi Olkiluodon ydinvoimalat. Kuva: Jenna Haapanen Syksyn komeat illat ovat herkistäneet kuvaajia sekä kameroineen että vähän muutenkin. Kuva: Jukka Jalo Punaisia pilviä on saatu ihailla syksyn aikana harva se ilta. Moni on saanut mahtavia auringonlaskukuvia. Kuva: Sirke Ajanko Riistakamera on yhä useamman luontokuvausväline. Sillä voi saada lähikuvia esimerkiksi hirviemästä kaksosvasoineen. Kuva: Kati Vaahtera Aamusumu tekee Narvijärvestä lähes epätodellisen ja erämaisen. Kuva: Marja-Liisa Paavola Koska tarjolla on ollut erityisen paljon mahdollisuuksia, on revontulista nähty tänä syksynä monenlaisia valokuvallisia näkemyksiä. Kuva: Heikki Laine Revontulien heijastusten saaminen edellyttää täysin tyyntä yötä. Kuva: Jaakko Karvinen Veteen nuupahtaneessa kaaliperhosessa ja koivun lehdessä on syksyn symboliikkaa kerrakseen. Kuva: Eino Korsi Jos osaa kuunnella, kuulee pyyn metsässä usein. Harvempi saa sen kuitenkaan kuvattua. Kuva: Ari Ammer Aina ei tarvitse lähteä kauas kuvaamaan. Äyhönjärvikin on oiva kohde, kun palaset ovat kohdallaan. Kuva: Lenita Lehto Syysaamuun kosteus ja ruska tuovat kuviin erityisen tunnelman. Kuva: Johanna Jasu