Takkien kysyntä ja tarjonta kohtasivat

Tänään ainakin muutamalla raumalaisella asunnottomalla ja vaikeassa tilanteessa olevalla on päällään entistä mukavampi talvitakki. Keskiviikkona vietettiin valtakunnallista asunnottomien yötä. Myös Rauman Toivontalolla syttyivät nuotio ja paikalle kerääntyi kymmenittäin ihmisiä tukemaan asunnottomien asiaa. Tilaisuuteen tuotiin takkeja ja peittoja niitä tarvitsevien noudettavaksi.

Raumalla on tällä haavaa viisi asunnottomaksi rekisteröityä ihmistä. Rauman Seudun Katulähetyksen projektipäällikkö Minna Wahlman  tietää, että heitä on kuitenkin todellisuudessa enemmän. Moni asunnottomuudesta kärsivä jää tuen ulkopuolelle ja asuu tilapäisesti esimerkiksi sukulaistensa nurkissa.

Wahlman ja marraskuussa tehtävänsä aloittava toiminnanjohtaja Janne Rantala kertovat, että Raumalla asunnottomiksi tiedettyjä henkilöitä yritetään auttaa kokonaisvaltaisesti. Asunnottomaan ollaan viikoittain yhteydessä ja tätä autetaan kädestä pitäen löytämään itselleen asunto. Vaikka Rauman vuokra-asuntojonot voivat olla jopa toistasataa henkilöä pitkiä, kantaa kärsivällinen toimiston luukulla ramppaaminen tulosta.

Rauman Seudun Katulähetyksen apu ei myöskään edellytetä päihteettömyyttä, vaan sen piiriin pääsevät myös päihdeongelmaiset.