Talkoolaisia kutsutaan siivoamaan Käsivarren Lappia Lätäsenon jokimaisemia

Kuva: Metsähallitus

Metsähallitus kutsuu vapaaehtoisia puhdistamaan paikoin roskaantunutta Lätäsenon jokialuetta Enontekiölle elokuussa. Talkoolaiset pääsevät mahtaviin erämaamaisemiin neljäksi päiväksi helikopterilla tai veneellä.

Metsähallituksen luontopalvelut, Enontekiön kunta ja Kelottijärven osakaskunta, Heliflite Oy ja Lapland Hide odottavat talkoisiin 25-30 vapaaehtoista.

Lätäsenon jokivarren siivoustalkoiden tarkoitus on paitsi kerätä roskia myös muistuttaa eränkävijöitä viemään jätteensä pois erämaasta. Kaunis Lätäseno sekä siihen laskevat joet ovat Suomen erämaisimpia vesistöjä ja suosittuja kalastus- ja retkeilykohteita.

Valitettavasti kaikki kulkijat eivät ymmärrä roskattoman retkeilyn tarpeellisuutta. Joen latvoilta on lähimmälle tielle yli 30 kilometrin matka, ja maasto on vaikeakulkuista. Roskaantuneiden jokivarsien siivoaminen talkoilla ei siis ole jatkuvasti mahdollista.

Talkoot alkavat maanantaina 15.8. ja päättyvät torstaina 18.8. Jos olet kiinnostunut talkoilemaan Käsivarren hienon luonnon hyväksi ilmoittaudu Metsähallituksen yhteyshenkilölle 31.7. mennessä. Yhteyshenkilö Suunnittelija Antti Ohenoja, Metsähallitus, puhelin 045 113 1982, sähköposti antti.ohenoja@metsa.fi

Vapaaehtoiset toimivat maastossa pareittain.Vapaaehtoistyöntekijät majoittuvat lähinnä omissa teltoissaan ja valmistavat itse eväänsä maastossa. Talkoolaisille tarjotaan viehekalastusmahdollisuus valtion vesialueille talkootapahtuman ajaksi.