Tällainen hän on: Rauman uusi kaupunginjohtaja on lenkkeilevä ihmisten johtaja

Johanna Luukkonen on Rauman uusi kaupunginjohtaja. Kuva: Maarika Maury

Rauman kaupunginjohtajaksi valittu Johanna Luukkonen, 53, on työskennellyt vuodesta 2017 Laitilan kaupunginjohtajana. Koulutukseltaan hän on hallintotieteen maisteri pääaineenaan oikeustiede.

Länsi-Suomen haastattelussa (LS 26.1.) Luukkonen kuvasi itseään johtajana seuraavasti: 

– Toiminnallinen, ihmisiä kohtaava ja avoin. Työ on minulle merkityksellistä ja sitoudun vahvasti yhteisen asian eteen työskentelyyn.

Luukkonen on aiemmin työskennellyt muun muassa Kangasniemen kunnanjohtajana ja Hyvinkään hankintapäällikkönä. Luukkonen on naimisissa ja hänellä on aikuinen lapsi.

Harrastuksikseen hän ilmoittaa liikunnan eri muodoissa, kuten polkupyöräilyn, lenkkeilyn ja golfin. Luukkonen kertoo osallistuvansa mielellään myös konsertteihin, teatteriin ja näyttelyihin.

Luukkonen sanoi Länsi-Suomen haastattelussa näkevänsä tärkeäksi, että kaupunginjohtaja asuu myös johtamassaan kaupungissa.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille Länsi-Suomi tenttasi kaupunginjohtajaehdokkaat: Millainen olet johtajana? Miten Rauman talous tasapainotetaan? Aiotko muuttaa Raumalle?

Rauman kaupunginjohtajaksi valittiin Johanna Luukkonen

Kärkikaksikko selvillä Rauman kisassa – Luukkonen ja Korhonen haastatteluun

Vain tilaajille Somettava kaupunginjohtaja ei ole enää harvinaisuus – Laitilan Johanna Luukkonen on seudun suvereeni somekuningatar