Tällaisella aikataululla Uotilan "puukoulu" valmistuu – kaupunki ja rakennuttaja solmivat tiistaina esisopimuksen

Hankkeen kustannusarvio on 24,3 miljoonaa euroa.

| Päivitetty

Rauman kaupungin ja Rakennusliike Lapti Oy:n edustajat allekirjoittivat tiistaina 19. joulukuuta Uotilan niin sanotun "puukoulun" esisopimuksen.

Esisopimus on mallia KVR eli niin sanottu avaimet käteen -ratkaisu. Virallisesti hanke kulkee nimellä Uotilan monitoimikeskus.

Kaupunki esitteli tiistain tiedotteessaan myös tulevan puukouluhankkeen aikataulua.

Hankkeen kehitysvaihe käynnistyi toteutuskumppanin valinnan jälkeen joulukuussa 2023. Alkuvuodesta 2024 koulusta jätetään rakennuslupahakemus sekä aikataulutetaan ja tarkennetaan hankkeen toteuttamista.

Uotilanrinteen monitoimikeskuksen rakentaminen alkaa huhtikuussa 2024. Rakennuksen ristiinliimatuista puista koostuva massiivipuurunko alkaa nousta elementteinä loppukesästä 2024. Harjakorkeus saavutetaan koko rakennuksen osalta vuoden 2025 alussa.

Hanke valmistuu loppuvuodesta 2025, ja toiminta uusissa tiloissa alkaa alkuvuonna 2026.

Uotilanrinteen monitoimikeskukseen sijoittuvat luokka-asteet 1–6 sekä varhaiskasvatuksen kuusi ryhmää, jotka sisältävät esiopetuksen sekä iltapäiväkerhotoiminnan. Rakennus on mitoitettu 375 lapselle. Kokonaisuuteen kuuluvat myös liikuntatila ja omatoimikirjasto. Hankkeen kustannusarvio on 24,3 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut