MyStarin merikokeet jatkuvat: "Niiden perusteella virallinen luovutuspäivä ja neitsytmatka varmistuvat"

Laiva tullaan luovuttamaan asiakkaalle marraskuun alkupuolella, tarkasta päivästä tiedotamme lähitulevaisuudessa, kertoi RMC:n toimitusjohtaja Mika Heiskanen Länsi-Suomelle.

| Päivitetty

Tallinkin MyStar -lautan luovutus lähestyy Rauman telakalla. Varustamo on tällä viikolla nostanut sosiaalisessa mediassa uutta laivaansa esille.

Esimerkiksi Facebookissa Tallink Silja vaihtoi maanantaina kansikuvakseen MyStarin.

Tallinkin myyntijärjestelmässä ensimmäinen MyStarin lähtö Helsingistä on marraskuun 10. päivänä. Matkan voi siis jo ostaa, mutta sen toteutuminen ei ole varmaa.

- MyStarille suoritetaan parhaillaan merikokeita, joiden perusteella virallinen luovutuspäivä ja neitsytmatka varmistuvat. Tiedotamme asiasta laajemmin heti, kun lopulliset päivämäärät varmistuvat, kertoo Armi Laine Tallink Suomen viestinnästä.

- Tallinkin viimeistely etenee tällä hetkellä odotustemme mukaisesti pois lukien muutamia teknisiä haasteita, joiden kanssa tiimi työskentelee aktiivisesti. Laiva tullaan luovuttamaan asiakkaalle marraskuun alkupuolella, tarkasta päivästä tiedotamme lähitulevaisuudessa, kertoi puolestaan RMC:n toimitusjohtaja Mika Heiskanen Länsi-Suomelle.

Varustamo myös julkaisi somessa kuvan kolmesta kapteenista, jotka tulevat kipparoimaan alusta Helsingin ja Tallinnan välillä.

MyStarin piti alun perin valmistua jo keväällä, mutta korona viivästytti laivanrakennusta. Myös Venäjän hyökkäys Ukrainaan hankaloitti projektia.

RMC rakentaa myös kahta autolauttaa tasmanialaiselle TT-Linelle. Tilauskirjassa on myös neljä korvettia Merivoimille.

Keskiviikkoaamulla lisätty RMC:n kommentit.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut