Tallink tilaamassa autolautan Raumalta – Tilauksen arvo 250 miljoonaa euroa

RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa voi katsoa luottavaisena tulevaisuuteen. Tallink on tilaamassa lauttaa ja Puolustusvoimien sotalaivakauppojen varmistumista odotellaan.

Rauma Marine Constructions ja Tallink allekirjoittivat aiesopimuksen uudesta matkustaja-autolautasta, joka rakennettaisiin Rauman telakalla.

- Tämä on erittäin hieno uutinen raumalaiselle laivanrakennukselle. RMC:n nelivuotinen taival on ollut johdonmukainen ja Tallinkin kanssa tehty aiesopimus on luonnollinen jatkumo kehityksessämme, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Tilauksen työllisyysvaikutus on noin 1500 henkilötyövuotta ja arvo 250 miljoonaa euroa.

Heinimaan mukaan RMC vahvistaa joukkojaan "merkittävästi lähitulevaisuudessa".

Tallink Shuttle -aluksen suunnittelu alkaisi ensi keväänä ja rakentaminen vuonna 2020. Tallink saisi laivansa vuoden 2021 lopussa. Se sijoitettaisiin Helsingin ja Tallinnan reitille. Matkustajia kyytiin mahtuu 2800.

Raumalla on rakennettu neljä Tallinkin lauttaa ja lisäksi kaksi on suunniteltu Raumalla. Raumalaislaivoista uusin, Baltic Queen, seilaa Tallinnasta Tukholmaan - ja tietysti takaisin.

- On hienoa saada aiesopimus aikaiseksi vanhojen ystävien kanssa, jotka ovat aina arvostaneet raumalaista laivanrakennusta, sanoo Heinimaa.