Tallinkin My Star lasketaan vesille RMC:n telakalla elokuussa – laivan kummiksi Viron presidentti

Kuva: RMC

Rauma Marine Constructionsin telakalla rakenteilla oleva Tallinkin matkustaja-autolautta My Star kastetaan ja lasketaan vesille 12. elokuuta 2021.

RMC:n historian suurimman matkustaja-autolautan rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2020, kun Tallinkin My Star -aluksen tuotanto käynnistyi. Kuluneen vuoden aikana RMC:n telakalla on ehditty muun muassa laskea aluksen köli ja asentaa sekä sen pääkoneet että tankit LNG-polttoaineelle. Vuoden 2021 huhtikuussa rakennusaltaassa oleva alus saavutti täyden 212 metrin pituutensa.

Parhaillaan My Staria valmistellaan kaste- ja vesillelaskutilaisuutta varten, joka järjestetään RMC:n telakalla Raumalla elokuun puolivälissä.

Tallinnan ja Helsingin väliä liikennöi tällä hetkellä Tallinkin lippulaiva Megastar, jonka kummi on presidentti Tarja Halonen. Siksi looginen valinta kummiksi samaa reittiä tulevaisuudessa liikennöivälle My Starille oli Viron presidentti Kersti Kaljulaid.

Tallink Gruppin toimitusjohtaja Paavo Nõgene kertoo, että valintaan vaikutti merkittävästi Kaljulaidin ansiokas työ ympäristön ja ilmastonmuutoksen hillitsemisen parissa sekä Virossa että kansainvälisesti.

Elokuun tilaisuudessa My Star saavuttaa kasteen lisäksi toisenkin merkittävän virstanpylvään, kun aluksen merikelpoisuutta testataan laskemalla se vesille. Laivanrakennuksen historiassa toimenpide on ollut usein riskialtis, sillä alus on saattanut kärsiä vesillelaskun epäonnistuessa pahojakin vaurioita. RMC:n telakalla vesillelasku suoritetaan turvallisesti nykyaikaisin menetelmin täyttämällä vedellä allas, jossa My Staria tällä hetkellä rakennetaan.

Läpi laivanrakennuksen pitkän historian aluksen kastamisen on katsottu tuovan sille pitkää ikää ja hyvää onnea. My Star kastetaan RMC:n telakalla rikkomalla aluksen kylkeen samppanjapullo, joka ensiyrittämällä rikkoutuessaan on enne valoisasta tulevaisuudesta. Kastamiseen käytetään Tallinkin perinteen mukaisesti Champagne Nicolas Feuillatte Reservé Brut -samppanjaa.

Kaste- ja vesillelaskutilaisuuden jälkeen My Starin rakennustyöt jatkuvat aluksen sisätiloissa.

Rakennusvaiheen seuraava merkittävä virstanpylväs on aluksen luovutus Tallinkille vuonna 2022.

Tallink My Star pähkinänkuoressa

  • Pituus: 212 m
  • Leveys: 30,6 m
  • Syväys: 7 m
  • Bruttovetoisuus: 50 000
  • Nopeus: 27 solmua
  • Kaistametrit: 3 190
  • Matkustajat: 3 000
  • Hytit: 48