MyStar laskettiin vesille Rauman telakalla – laivan kummi Viron presidentti Kersti Kaljulaid sanoi virolaisten olevan ylpeitä Tallinkista

Uskomme tulevaisuuteen, julisti Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene Rauman telakalla. Hän kehui MyStaria Itämeren ympäristöystävällisimmäksi matkustajalaivaksi.

| Päivitetty

Venttiilit auki ja vettä telakka-altaaseen. Presidentti Kersti Kaljulaidin kanssa MyStaria vesille laskemassa Tallink-konsernin hallituksen puheenjohtaja Enn Pant ja RMC:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Niini. Kuva: Juha Sinisalo

Tallinkin My Star laskettiin vesille RMC:n telakalla Raumalla torstaina. Kasteessa laiva sai nimekseen MyStar. Yleisellä kilpailulla valittu nimi oli tiedossa jo pitkään.Laivan kummi on Viron presidentti Kersti Kaljulaid. Hän sai kunnian särkeä samppanjapullo aluksen kylkeen telakalla.

Samaa Tallinna-Helsinki-väliä liikennöivän Turun telakalla rakennetun Megastarin kummi on presidentti Tarja Halonen.

MyStarista tulee viides Raumalla Tallinkille rakennettu laiva. Kuva: Juha Sinisalo

MyStar on viides laiva, joka on rakennettu Tallinkille Raumalla. Neljä aiempaa ovat Romantika, Victoria, Galaxy ja Baltic Queen. Lisäksi Raumalla on suunniteltu kaksi Tallinkin laivoista.

Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene pääsi koronatilanteen vuoksi vasta nyt Raumalle. Hän puhui Virosta käsin niin laivakaupasta tiedotettaessa kuin kölinlaskussa.

- Tämä on tärkeä virstanpylväs paitsi MyStar-projektitiimille, niin myös koko merenkulkualalle ja laivamatkustajille. Juhlistamme samalla sitä, että laivaliikenne on tulevaisuudessa yhä ympäristöystävällisempää, tehokkaampaa ja vastuullisempaa, sanoi Nõgene telakalla.

- Uskomme tulevaisuuteen, julisti Nõgene ja kehui MyStaria Itämeren ympäristöystävällisimmäksi matkustajalaivaksi.

Presidentti Kaljulaid sanoi virolaisten olevan ylpeä Tallinkista. Hän kehui Tallinkia yritykseksi, joka tekee, eikä koskaan luovuta.

Kaljulaidin mielestä Tallink on myös ollut Virossa koronakriisin aikana aktiivisin puhuja ratkaisujen puolesta.

Länsi-Suomi seurasi tilaisuutta myös paikan päällä – lue tilaajajuttu täältä: Rauman telakalla nähtiin valtiotason vierailu, kun Viron presidentti Kersti Kaljulaid kastoi MyStarin: "Tämä osoittaa, että myöhäisherännäisetkin voivat pärjätä"

RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa kiitteli projektitiimien työtä koronarajoitusten aikana.

- Olemme innoissamme, että pääsemme nyt uuteen vaiheeseen, kun rakennustyöt siirtyvät sisätiloihin. Samalla voimme alkaa kääntää katsettamme Itämeren ympäristöystävällisimmän aluksen seuraavaan virstanpylvääseen, Heinimaa sanoi.

Laiva on tarkoitus luovuttaa tilaajalle ensi vuoden alkupuoliskolla. Alun perin puhuttiin "alkuvuodesta", mutta koronakriisi on vaikuttanut laivanrakennukseen monin tavoin.

Kastelahjana Kaljulaid sai RMC:ltä kultaseppä Petri Laihon Mandeltäht-pitsikorun.

Kello 14 uutinen päivitetty kauttaaltaan.

Tallink My Star pähkinän-kuoressa

Pituus: 212 mLeveys: 30,6 mSyväys: 7 mBruttovetoisuus: 50 000Nopeus: 27 solmuaKaistametrit: 3 190Matkustajat: 3 000Hytit: 48

MyStar käyttää polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua (lng).

Kauppahinta noin 250 miljoonaa euroa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut