Tallinkin uuden shuttle-aluksen köli laskettiin Rauman telakalla – kölin alle laitettiin perinteikkäät onnenlantit

Seuraava virstanpylväs kölinlaskun jälkeen on vesillelasku kesällä 2021. Kuva: Juha Sinisalo

Tallinkin uusimman nopean shuttle-aluksen työt etenevät suunnitellusti Rauman telakalla. Rauma Marine Constructionsin uudisrakennuksen NB6003 eli Mystarin köli laskettiin tänään 18. syyskuuta.

Mystarin on määrä valmistua vuoden 2022 alkupuolella, minkä jälkeen se liikennöi Tallinnan ja Helsingin välillä. Aluksen rakentamisvaiheen työllisyysvaikutus on noin 1 500 henkilötyövuotta.

Rauman telakan rakennusaltaaseen laskettu kölilohko painaa noin 270 tonnia. Kölinlasku on laivanrakennuksessa merkittävä taitekohta, jota voi pitää laivan syntyhetkenä. Kölin alle laitetaan laskun yhteydessä perinteisesti onnenlantit. Nyt onnenlantteina käytettiin suomalaisia ja virolaisia euron kolikoita.

– Globaalista taloustilanteesta ja koronapandemiasta huolimatta voimme iloksemme kertoa, että Rauman telakalla tuotanto on pysynyt käynnissä ja laivojen rakentaminen on jatkunut. Koronapandemian ollessa edelleen käynnissä emme voi vielä arvioida sen lopullisia vaikutuksia telakan toimintaan. Olemme kuitenkin luottavaisia, että toiminta jatkuu suunnitellusti, sanoo RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.

Mystarin rakentaminen käynnistyi huhtikuussa 2020. Seuraava virstanpylväs kölinlaskun jälkeen on vesillelasku kesällä 2021. Kyseessä on kaikkiaan noin 250 miljoonan euron projekti.

Lisää aiheesta

Vain tilaajille "Tästä tulee valtava uiva ostoskeskus" – RMC tarvitsi kolmannen nosturin, jotta Tallinkin MyStarin isot lohkot saadaan telakka-altaaseen

Juhlapäivät Rauman telakalla jatkuvat: Tallinkin MyStarin kölinlasku tänään