Talous ei käänny nousuun vielä tänä vuonna

EK:n suhdannebarometrin mukaan suomalaisyritysten dotukset ovat kääntyneet uudelleen laskuun. Tämänhetkistä tilannetta kuvataan keskimääräistä heikommaksi, eikä käännettä parempaan odoteta loppuvuonna. Yleisen suhdannetilanteen arvioidaan jonkin verran heikkenevän kaikilla päätoimialoilla lähimmän puolen vuoden aikana. 

- Barometri kuvaa tilannetta hyvin myös Rauman kauppakamarin alueella. Epävarmuus ja nihkeä tilanne yrityksissä on hyvin yleisiä ja tilauskannat ovat keskimäärin myös tavallista lyhyempiä, kommentoi Rauman Kauppakamarin toimitusjohtaja Jaakko Hirvonsalo.

Hän lisää, että alueellamme on myös erittäin hyvin kannattavia menestyviä kärkiyrityksiä. Teollisuudessa katsotaan luottavaisin mielin tulevaisuuteen.

- Yleinen heikko ilmapiiri ja veronkorotukset vaikeuttavat vähittäiskauppaa, vaikka kesämyynti onkin mennyt suhteellisen hyvin.  Kaupan alan kasvu on tällä hetkellä pysähdyksissä. Olkiluodon työntekijöiden väheneminen niinikään on pienentänyt ostovoimaa. Muiden palvelujen kehitys on ollut hieman parempaa, kertoo Hirvonsalo.