Taloyhtiöiden kevättalkoot kannattaa siirtää kesäkuulle

Talkoot voi järjestää esimerkiksi kahden hengen vuoroissa peräkkäisinä iltoina tai muilla tavoin pitää huolta siitä, että tarpeettomia kontakteja vältetään.

| Päivitetty

Kevät on monissa taloyhtiöissä talkoiden aikaa. Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö ja Kiinteistöliitto kannustavat siirtämään talkoot kesäkuulle, sillä toukokuussa on koronan vuoksi voimassa vielä rajoitus enintään 10 hengen kokoontumisista.

Taloyhtiön pihoille, grillille ja leikkipaikoille ei myös tule kerääntyä joukoittain toukokuussa.

Tämän vuoden talkoiden järjestämisessä luova turvallisuusajattelu on tarpeen.

Talkoot voi järjestää esimerkiksi kahden hengen vuoroissa peräkkäisinä iltoina tai muilla tavoin pitää huolta siitä, että tarpeettomia kontakteja vältetään.

Jos talkoiden jälkeen on saatava makkaraa, jokainen voi paistaa ne etukäteen uunissa kotona ja kääräistä hetkeksi folioon odottamaan.

Talkoiden järjestämisessä on korona-aikaan muutakin huomioitavaa kuin ajankohta. Pelkkä kuun vaihto ei riitä varmistamaan turvallisia talkoita ja vaara koronan leviämisestä ei ole ohi. Talkoiden koollekutsujan kannattaa huolehtia siitä, että kaikilla talkoisiin osallistuvilla on tiedossa ohjeet tartuntojen välttämiseksi.

Ylimääräisiä ihmiskontakteja kannattaa välttää, jotta epidemia ei lähde uuteen nousuun. Erityisesti yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmien turvallista osallistumista talkoisiin kannattaa tarkoin miettiä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut