Katso kuvat kohta luovutusvalmiista Karin kampuksesta – tästä syystä käyttäjät halutaan pakottaa sukkasilleen heti ulko-ovella

Monivuotisen rakennushankkeen työt ovat edenneet viimeistelyihin. Kokonaisuus luovutetaan kaupungille helmikuun 2024 lopulla.

| Päivitetty

Karin kampuksen aulassa olevat opinportaat toimivat myös istuskelupaikkana. Ne saavat pian päälleen tammipuisen verhoilun. Kuvan oikeaan laitaan toiseen kerrokseen sijoittuu uimahallin lipunmyynti. Vasemmalla puolella on koulun ja kansalaisopiston tiloja, muun muassa ylhäällä henkilökunnan tilat.

Karin kampuksen luovuttamisajankohta alkaa olla muutaman kuukauden päästä käsillä. Hanke luovutetaan kaupungille helmikuun 2024 lopulla.

Virallisen luovutuksen jälkeen alkaa vaiheittainen käyttöönotto.

Esimerkiksi Hj. Nortamon peruskoulu aloittaa toimintansa uusissa tiloissa elokuussa 2024.

Koulun ja uimahallin lisäksi kokonaisuuteen kuuluvat liikuntahalli, kansalaisopisto, musiikkiopisto sekä nuorisotila.

Länsi-Suomi pääsi kurkistamaan, miten suurhankkeen työt ovat edenneet keväisen käynnin jälkeen. Rakennuksen harjannostajaisia vietettiin maaliskuussa (LS 10.3.)

Pysäköintihalliin valmistuu paikat noin 80 autopaikalle. Sähköautojen latauspaikkoja tulee heti alkuun muutamia, mutta jatkossa niitä voidaan kiskoilla kulkevan autolatausjärjestelmän ansiosta asentaa helposti lisää. Yhteensä parkkipaikkoja kampukselle tulee noin 330–340.

Puuta, puuta, paljon puuta

Rauman kaupungin rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen johdattaa toimittajan ja kuvaajan rakennukseen parkkihallin kautta. Sinne valmistuu pysäköintitilaa noin 80 autolle.

Jatkossa kaupunkilaiset saapuvat kuitenkin kampuksen korkeaan aulatilaan pääasiassa kahdesta pääovesta, joko Aittakarinkadun puolelta tai Sahankadun puoleiselta parkkipaikalta. Oppilaat kulkevat omista ovistaan koulun puolelta.

Karin kampuksen pihatyöt saadaan valmiiksi syksyn aikana. Ainoastaan henkilöstöparakkien alla oleva tila laitetaan kuntoon vasta keväällä. Koulun pihalla alkaa näyttää jo hyvin valmiilta.

Kevääseen verrattuna betoninen kuori on saanut yllensä paljon puuta, niin seiniin kuin lattioillekin. Muun muassa aulatilan opinportaat tullaan verhoilemaan pian tammella.

Salminen itse pitää puuverhoilusta. Hän toivoo, että myös käyttäjiltä löytyy kunnioitusta sitä kohtaan.

Karin kampuksella puu on näyttävässä roolissa. Vastaavat puuportaat asennetaan myös rakennuksen pääaulaan.

Ovet lukkoon, jos käytäntö niin vaatii

Karin kampus tuleekin palvelemaan kaikkia kaupunkilaisia, ja samaan aikaan tiloissa on monia eri käyttäjäryhmiä. Ovatko tilat aina vapaasti kaikkien käytössä?

– Koulun ja kansalaisopiston tilat saa tarvittaessa erotettua moottorilukolla toimivien ovien kanssa. Käytäntö varmasti vasta näyttää, miten tiloja tullaan pitämään auki, Salminen sanoo.

Kaikkia kaupunkilaisia tulee palvelemaan myös uimahallin kassan läheisyydessä toimiva kahvila.

Kahvila ja aula on erotettu uimahallista tällä hetkellä vain valtavalla lasiseinällä.

Lasi tuo lisää tilan tuntua, mutta Salminen arvelee, että uimarit saattavat kaivata enemmän intiimisuojaa. Senkin osoittaa käytäntö.

Karin kampuksella uimahallin laatoitustyöt on saatu valmiiksi. Nyt uimahallin puolella tehdään lähinnä viimeistelyjä ja korjataan mahdollisia säröjä. Rauman kaupungin rakennuttajapäällikkö Kimmo Salminen arvioi, että vesi päästään laskemaan altaisiin ensimmäisen kerran vuodenvaihteen jälkeen.

Vaikka uimahallin tilat näyttävät jo päällisin puolin hyvin valmiilta ja laatoitustyöt on tehty, Salminen arvioi, ettei altaissa polskutella ennen ensi syksyä.

– Parhaillaan tehdään uimahallissa lähinnä kolhujen korjaamista ja muuta viimeistelyä. Ensimmäisen kerran vedet päästään laskemaan altaisiin vuodenvaihteen jälkeen.

Uimahallin saunat alkavat olla pian "löylyttelykunnossa". Sekä naisten että miesten puolella on kaksi normaalisaunaa sekä yksi höyrysauna. Lisäksi on esimerkiksi ryhmille tarkoitettuja varaussaunoja.

Naisten pesutiloissa tehtiin tiistaina sähköasennuksia. Tällä hetkellä kampuksella työskentelee noin 160 henkilöä.

Kaikkien kengät parkkiin odottamaan?

Yksi kävijöitä ainakin alkuun hämmentävä asia voi olla uimahalliin, kuntosalille tai liikuntahalliin saapuvien kenkäparkki.

– Tämä on vielä suunnitteluasteella. Kampuksen tavoitteena on kuitenkin olla kengätön.

Tämä käytäntö tulee olemaan myös koulun puolella.

Länsi-Suomen kierros ei yltänyt tällä kertaa koulun ja kansalaisopiston tiloihin, sillä monet luokista on jo määritelty puhtaiksi.

– Kun tilat ovat riittävän valmiit, suoritetaan niissä puhtaustasotarkastuksia, jolloin ilmanvaihtokoneet saavat käyntiluvan ja urakoitsijat pääsevät tekemään keskinäisiä toiminnan tarkastuksia.

Salminen kertoo, että irtokalusteiden pitäisi tulla koulun puolelle viikolla 49. Muilta osin irtokalusteita varastoidaan odottamaan tilojen valmistumista.

Liikuntahalliin asennetaan parhaillaan teleskooppikatsomoa. Hallista puuttuu lähinnä enää tekniikkaa, muuten se on hyvin pitkälti valmis. Liikuntahalli on mitoitettu 1500 henkilölle ilmanvaihdon puolesta.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut