Tältä näytti ensimmäinen vuonna 1905 julkaistu Länsi-Suomi

Sunnuntaina itsenäisyyspäivänä julkaistiin Länsi-Suomen 110 vuoden taivalta juhlistava teemaliite. Länsi-Suomen ihkaensimmäinen näytenumero julkaistiin puolestaan 22. joulukuuta vuonna 1905.

Tuolloin ilmestynyt lehti käsitti kaikkiaan vain neljä sivua, ja vain muutaman sivun mittaisena aviisina Länsi-Suomi pysyikin hyvän aikaa.

Noista mitoista on sittemmin kasvettu nykypäivän 16-24 sivuun.

Historian ensimmäisessä Länsi-Suomessa oltiin ihastuttavan rehellisiä: "Tilan puutteen vuoksi tästä lehdestä on pitänyt jättää pois useita kirjoituksia ja uutisia sekä Venäjän ja ulkomaan osasto kokonaan."

Etusivulla ilmoitettiin, että Länsi-Suomi, sanomia Rauman seudulta, Suomenmielinen ja kansanvaltainen sanomalehti tarjotaan täten tilattavaksi. Lehdessä oltiin jykevästi mieltä:  Itsestään selvää on, että Rauman tulevaisuus suurimmaksi osaksi riippuu sen rautatiestä ja satamasta. Rehellisyys maan perii:  Tilan puutteen vuoksi tästä lehdestä on pitänyt jättää pois useita kirjoituksia ja uutisia sekä Venäjän ja ulkomaan osasto kokonaan. Kirjeenvaihtajia ja asiamiehiä kerrottiin haettavan Länsi-Suomen toimitukseen.

Lisää aiheesta

Mitä vuorokauden aikana tapahtuu? - 24 tuntia Länsi-Suomen matkassa

JUHLALEHTI: Brändi nimeltä Riku Räsänen

JUHLALEHTI: Digitaalisuus muuttaa vanhoja mediamarkkinoinnin keinoja

Arkiston aarteet putkahtavat LS110-sivulle