Talvinopeudet vaihtuvat kesäisiin vasta ensi viikolla

Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa talvinopeusrajoitusten poistaminen toteutetaan ensi viikon aikana. Tiekohtaiset nopeusrajoitukset muuttuvat siitä alkaen, kun nopeusrajoitusmerkit on vaihdettu.
Helsinki - Turku valtatien moottoritieosuudella on otettu käyttöön kesäajan nopeusrajoitus jo 15.maaliskuuta hyvissä keliolosuhteissa ja valoisaan aikaan.
Ajokelit tiestöllä saattavat vaihdella vielä paljonkin tiekohdittain ja vuorokaudenajoittain. Vaikka talviajan nopeusrajoitukset nyt poistuvatkin, on autoilijoiden syytä olla tarkkaavaisia kelien suhteen ja sovittaa ajonopeutensa muuttuvien olosuhteiden mukaiseksi. Esimerkiksi yöpakkaset tai lumi- ja räntäsateet saattavat heikentää ajo-olosuhteita huomattavastikin. Merkityt nopeusrajoitukset eivät ole ohjenopeuksia, vaan turvallinen ajonopeus saattaa olla huomattavasti tätä alhaisempi.
Talviajan nopeusrajoituskauden päättyessä nopeusrajoitukset korotetaan yksiajorataisilla tieosuuksilla arvoon 100 km/h ja moottoritieosuuksilla arvoon 120 km/h.
Talvi- ja pimeänajan nopeusrajoitusten poistaminen perustuu Liikenneviraston 26.maaliskuuta tekemään päätökseen, jonka mukaan nopeusrajoitusten muuttaminen toteutetaan viikoilla 14 ja 15. Kovien yöpakkasten johdosta talvinopeusrajoitusten poistoon ei ryhdytty vielä viikolla 14.
Viime vuosina vaihtoajankohta on ajoittunut Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa maaliskuun loppuun tai huhtikuun alkuun.