Talvityökaluistaan tutun raumalaisyrityksen johdossa vaihdoksia – "en halua minäkään jäädä johtoryhmässä jarruksi nuoremmille"

Toimiva johto ostaa Motoseal Componentsin.

Raumalainen Motoseal Components Oy saa uudet omistajat. Yritystä pitkään vetäneet toimitusjohtaja Kari Sallinen ja tekninen johtaja Seppo Elo myyvät osakkeensa toimivalle johdolle.

Sallinen ja Elo ryhtyivät yrittäjiksi vuonna 1993. Sallinen on ollut toimitusjohtajana siitä lähtien.

– Pitkä matka on yhdessä kuljettu. Kumppani Sepon siirtyessä eläkkeelle en halua minäkään jäädä johtoryhmässä jarruksi nuoremmille, joilla on enemmän virtaa. Firma vaatii johdolta kasvuhaluja. Nuorella MBO-kaartilla niitä on, kertoo Sallinen.

Vuonna 1979 perustettu Motoseal suunnittelee, testaa ja valmistaa muovista ja teräksestä komponentteja työkoneisiin ja traktoreihin. Lisäksi yritys valmistaa Masi-talvityövälineitä kuten lumikolia ja lumentyöntimiä.

Uusi toimitusjohtaja Jussi Heino tuli pienosakkaaksi vuonna 2010. Nyt hän kasvattaa omistusosuuttaan tuntuvasti.

Uusia omistajia ovat myyntijohtaja Tommi Valtonen, tuotantopäällikkö Mikko Ranne ja laatupäällikkö Saku Urponen. Kaikki ovat olleet jo pidempään yrityksen palveluksessa.– Jatkamme yrityksen kehittämistä nykyisten ja tulevien asiakkaidemme odotusten täyttämiseksi. Voin luvata, että tulemme vastakin pitämään kiinni Motosealin perusarvoista kuten vastuullisuudesta ja henkilöstön hyvinvoinnista, sanoo Heino.

– Ennakoimme merkittävää liiketoiminnan kasvua loppuvuodesta 2024 alkaen. Kasvun varmistamiseksi teemme merkittäviä investointeja tuotantovälineisiin, kertoo myyntijohtaja Valtonen.

Vuonna 2023 yrityksen liikevaihto oli reilut 10 miljoonaa euroa. Motoseal Components työllistää Raumalla yli 60 ihmistä.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut