Tämä puisto on vahva ehdokas Rauman kolmannen tekojääradan paikaksi

Suunnitteilla on jääpuisto, joka soveltuu rusettiluisteluun mutta ei mailapeleihin.

| Päivitetty

Rauman Keskuspuisto on vahva ehdokas Rauman kolmannen tekojääradan sijoituspaikaksi. Puisto on odottanut pitkään remonttia.

Rauman Keskuspuisto on vahvasti ehdolla Rauman kolmannen tekojään sijoituspaikaksi. Suunnitteilla on jääpuisto eli mailaton luistelualue. Jääpuistoa Rauman keskustaan suunnittelevat yhdessä Lukko-säätiö ja Rauman kaupunki. Hanke näyttäisi olevan jälleen nytkähtämässä liikkeelle.

Sekä Lukko-säätiö että kaupunki ovat Rauman sivistysjohtaja Soile Stranderin mukaan yhtä mieltä siitä, että Keskuspuisto on sopiva jääpuiston paikaksi.

Alun perin tarkastelussa oli Parpansalin puisto. Sille on kuitenkin Standerin mukaan muutakin käyttöä. Keskuspuistossa on myös paremmat palvelut, koska siellä sijaitsee jo kahvila, Strander toteaa.

Eloon talvellakin

Kyse on Standerin mukaan myös eräänlaisesta askeleesta keskustan kehittämiseksi.

Keskuspuisto on vuosia odottanut perusteellista remonttia, mutta Rauman päättäjät eivät ole myöntäneet siihen riittävästi määrärahoja.

Keskuspuisto sijaitsee aivan Rauman ydinkeskustassa Valtakadun varrella.

– Keskuspuisto on joka tapauksessa odottanut ratkaisuja. Tarkoituksena on saada se tämän kautta elämään talvellakin.

Jääpuisto tarkoittaa sitä, että tekojäälle ei tule kaukaloa. Tekojää voi olla malliltaan myös muuta kuin tavallinen kenttä.

– Sellainen, joka soveltuu rusettiluisteluun, Strander sanoo.

Ei vielä hintaa

Jääpuistohankkeen kerrottiin viime joulukuussa olevan aikalisällä. Lukko-säätiö ja kaupunki ilmoittivat tuolloin, että hankkeen etenemisestä kerrotaan lisätietoa, kun suunnittelu etenee.

– Yksi iso asia olivat erittäin korkeat sähkökustannukset, miksi hanketta ei haluttu tuolloin lähteä viemään eteenpäin, Strander kertoo.

Rauman kahdesta nykyisestä tekojääradasta toinen sijaitsee Lähdepellolla. Lukon A-juniorijoukkue harjoitteli viime vuoden alkupuolella ulkojäällä koronarajoitusten vuoksi.

Rauman kaupunginhallitukselle jääpuistohanketta esitellään ensi viikolla kokouksen informaatio-osassa.

Niin pitkällä hanke ei kuitenkaan vielä ole, että jääpuistolle olisi osoittaa kustannusarviota tai kustannustenjakoa säätiön ja kaupungin kesken.

Rauman kaksi aiempaa ulkotekojäätä on rakennuttanut Raumalaiskiekkoilun Tuki ry. Ne sijaitsevat Raumanmeren kentällä ja Lähdepellolla.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut