Tämä siipiin erikoistunut sporttiravintola tulee Mr. Jonesin tilalle: "Krouvimpi ja rennompi lähestymistapa"

Uuden konseptin mukainen ravintola on tarkoitus avata jo syyskuun aikana.

Kun 18 vuotta Valtakadun varrella raumalaisia palvelleen ravintola Mr. Jonesin lopettamisesta kerrottiin elokuun alussa, yrittäjä Antti Laine kertoi liikoja paljastamatta, että Jonesin tilalle tuleva "uusi juttu tulee olemaan ihan helvetin hyvä!".

Kolmisen viikkoa myöhemmin on aika raottaa salaisuuden verhoa. Mikä se uusi juttu sitten on?

Toimitukseen kaupungilta kantautuneet huhut kertovat, että kyseessä olisi wingseihin, burgereihin ja ribseihin erikoistunut sporttiravintola Hook.

Yrittäjä Antti Laine vahvistaa tiedon: Hook Valtakadulle tosiaankin tulee.

– Mietimme tätä meidän konsernin [NoHo Partnersin] ravintolaportfoliota ja pohdimme aika pitkäänkin, mikä ravintola tähän sopisi. Vaihtoehtoja löytyy Michelin-tähtimeiningistä johonkin ihan muuhun. Siihen lopputulokseen tultiin, että tehdään tänne "Hookki", koska Raumalta puuttuu tällainen kunnon sporttiravintola, Antti Laine valottaa.

Urheilua tarjolla niin, ettei niska kipeydy

Antti Laine toteaa, että vaikka konsepti on uusi, jotkin asiat pysyvät ennallaan – niitä vain vähän parannellaan.

– Hook on ruoiltaan ehkä aika samantyyppinen kuin Jones, mutta Hookissa asiat on viety hiukan pidemmälle. On aika eksklusiivisiakin juttuja, tuotteita ja valmistusmenetelmiä joita ei muualla edes ole, Laine kehaisee.

Laine painottaa myös sanaa sportti. Otteluiden ja urheilutapahtumien näyttäminen tulee olemaan ravintolassa keskeisessä osassa.

Telkkariruutuja on ravintolassa niin paljon, että "jokaisesta pöydästä näkee telkkarin suoraan niin, ettei tarvitse käydä seuraavana päivänä hierojalla", Laine sanoo.

– Kaikki Lukon koti- ja vierasmatsit näytetään. Lisäksi katsotaan futista ja tennistä, välillä golfiakin. Lisäksi ihan jo siitä syystä, että olen itse aika kova formuladiggari, niin meillä katsotaan myös formuloita.

Tämä kuvastaakin Hookin konseptia: ravintoloita on ympäri Suomea, mutta ne ovat yrittäjävetoisia ja siksi niissä voi hyvin olla omat paikalliset mausteensa. Laine ei edes puhu mistään "ketjusta".

– Yksi paikallinen juttu, mikä Jonesista jää, on lapskoussi. Sitä on tehty tässä talossa samalla reseptillä 18 vuotta.

Tarkoitus on avata jo syyskuussa

Jonesin purkutöissä ollaan jo siinä vaiheessa, että ensi maanantaina päästään aloittamaan uuden tekeminen.

Hook-ikkunateippaukset tosin tehtiin jo keskiviikkona.

– Muutos tulee olemaan ravintolassa ihan kokonaisvaltainen, sanoo Laine.

Avaamaan on tarkoitus päästä jo syyskuun aikana.

– Kyllä mä uskon, että raumalaiset tämän paikan löytää ja kysyntää on. Tarkoituksena on vähän krouvimpi ja rennompi lähestymistapa, että oltaisiin sellainen matalan kynnyksen paikka, Laine sanoo.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut