"Tämähän on aivan huikea kaupunki" – Satu Saarinen valittiin Rauman kaupunkikehitysjohtajaksi

Linjausten aika on myöhemmin, mutta tärkein tulokulmani on yritystoiminnen edellytysten turvaaminen ja yritystoiminnan rikastaminen, sanoo Rauman avainpaikalle valittu Satu Saarinen.

| Päivitetty

Rauman kaupunginhallitus valitsi kauppatieteen maisteri Satu Saarisen kaupunkikehitysjohtajaksi. Varasijalle valittiin turkulainen hallintotieteiden maisteri Pipa Turvanen.

Kaupunkikehitystä on hoidettu kohta kaksi ja puoli vuotta oman toimen ohella. Edelliset vakituiset tässä keskeisessä tehtävässä olivat Rikumatti Levomäki ja Asko Aro-Heinilä.

Saarinen ei vielä osaa sanoa milloin voisi aloittaa kaupungin hommat.

– Yksityiskohdista pitää vielä neuvotella. Nyt keskityn täysillä nykyiseen tehtävääni. Töitä riittää, hän totesi.

Saarinen työskentelee tällä hetkellä Silmäasema Optiikan aluejohtajana. Hänellä on työkokemusta myös pankkialalta.

Mikä Rauman avoimessa paikassa kiinnosti?

– Työn kuva innostaa todella. Raumahan on aivan huikea kaupunki, jolla on hirveästi mahdollisuuksia. Meidän on ollut hyvä olla ja elää täällä.

Hakijoita oli kaikkiaan 25. Heistä seitsemän haastateltiin ja kolme myös testattiin. Toimikunta päätyi yksimielisesti esittämään Saarista. Yksimielinen oli myös kaupunginhallitus.

Millaisen kehitysjohtajan Rauma saa?

– Linjausten aika on myöhemmin, mutta tärkein tulokulmani on yritystoiminnen edellytysten turvaaminen ja yritystoiminnan rikastaminen. Raumalla on paljon äärimmäisen hyviä yrityksiä, mutta yrityskenttä voisi olla vielä monipuolisempi.

Mitä Raumalta puuttuu?

– Mitään isoja puutteita en näe. Kyse on mielestäni enemmän siitä, että hyvällä yhteistyöllä voimme kehittää ja luoda uutta. Esimerkiksi yritysten ja oppilaitosten yhteistyössä on mahdollisuuksia. Samoin yrittäjillä ja asukkailla on paljon annettavaa.

Kaupungin johtoryhmään kuuluvan kaupunkikehitysjohtajan vastuulla ovat muun muassa yritystoiminnan, matkailun ja maaseudun toimintaedellytysten edistäminen sekä kaupungin strategiaprosessin ja kehittämishankkeiden johtaminen.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut