Tämän vuoden Pitsiviikon kaikki yleisötapahtumat on peruttu – poikkeustilaan soveltuvaa ohjelmaa kuitenkin luvassa

Tuotanto-organisaatio pohtii, mitä Pitsiviikkoon kuuluvaa on mahdollista järjestää tänä kesänä.

Tämän vuoden Rauman Pitsiviikon kaikki yleisötapahtumat on peruttu Suomen hallituksen tekemän linjauksen mukaisesti. Hallitus kielsi suurten yleisötapahtumien järjestämisen heinäkuun loppuun saakka, ja Pitsiviikko oli suunniteltu pidettäväksi 18.–26. heinäkuuta.

– Monet eri tahot ovat valmistelleet juhlavuoden Pitsiviikkoa jo pitkään, ja olemme varmoja, että festivaalista olisi tänäkin vuonna tullut hieno ja ikimuistoinen osa Rauman tapahtumakesää, Rauman kaupungin vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo tiedotteessa.

Suurin osa tälle vuodelle suunnitteluista tapahtumista on määrä siirtää ensi vuoteen. Pitsiviikko järjestetään vuonna 2021 17.–25. heinäkuuta.

– Päätös perumisesta tehdään pettyneenä tietäen sen aiheuttavan pitkään valmisteltujen suunnitelmien peruuntumista ja tulonmenetyksiä monelle yhteistyökumppanille sekä ohjelma- ja näyttelyjärjestäjälle. Yleisön, esiintyjien, järjestäjien ja työntekijöiden terveys ja turvallisuus ovat meille kaikille kuitenkin tärkeintä, Stenfors kertoo.

Tapahtumaorganisaatio on tehnyt suunnitelman siitä, miten Pitsiviikko voidaan järjestää vaihtoehtoisilla tavoilla tämän vuoden poikkeustilassa. Ohjelmaa on luvassa heinäkuulle, ja siitä Pitsiviikko aikoo tiedottaa lisää lähiaikoina.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut