Tammikarnevaali yhdisti kulttuurin ja liikunnan – tubettajasiskokset tapahtuman vetonaula

Kustaa Hiekka -kulttuuriviikkoon liittyneessä lasten ja nuorten tapahtumassa aktivoitiin perheitä liikkumaan yhdessä. Tanssijat ja tubettajat toivat mukanaan kulttuurinäkökulman.

Laitilan Finnlamex-halli tarjosi oivallisen tilan liikuntaa ja kulttuuria yhdistäneeseen Tammikarnevaaliin Laitilassa. Hämärästi valaistu halli oli lauantaina täynnä toimintaa.

Alkuiltapäivästä avautunut lasten liikuntamaa houkutteli perheitä liikkumaan yhdessä. Lapset vanhempineen löysivät hallista temppuradan, sählykentän, aitajuoksusuoran, pomppupatjoja ja avointa liikuntatilaa. Myöhemmin muun ohjelman jälkeen sama tila oli yli 13-vuotiaiden liikkujien käytössä.

– Silloin musa pauhaa ehkä hieman lujempaa, kulttuuriviikon suunnitteluryhmän puheenjohtaja, Vakka-Suomen musiikkiopiston rehtori Jussi Kauranen arveli hymyssä suin.

Tubetähdet vetivät

Mynämäkeläinen Julia Mikkola, 7, oli lähtenyt paikalle äitinsä Sonja Koskelaisen kanssa. Julia viiletti temppurataa innokkaasti alusta loppuun ja edestakaisin, mutta varsinainen syy tulla Laitilaan olivat lahtelaiset tubettajasisarukset Elina, 11, ja Sofia, 8, taiteilijanimeltään ElinaSofia. Heidän vierailuaan ounasteltiin koko tapahtuman vetonaulaksi.

Sonja Koskelainen kertoi tyttärensä olevan oikea ElinaSofia-fani. Kaikki Youtube-kanavan yli 400 videota on kotona katsottu moneen kertaan läpi.

Yhteistyötä järjestelyissä

Liikunnallisen touhun lomassa ennen tubettajien ohjelmanumeroa oli mahdollisuus rauhoittua seuraamaan tanssiesityksiä. Heli Koskimies oli yhdessä tanssijoiden kanssa suunnitellut näyttävät koreografiat Vakka-Suomen kansalaisopiston tanssiryhmien esityksiin.

Tapahtuma oli osa Kustaa Hiekka -kulttuuriviikkoa. Karnevaalin järjestelyissä olivat mukana erityisesti kaupungin nuoriso- ja liikuntatoimi yhteistyössä Vakka-Suomen kansalaisopiston ja Laitilan Jyskeen kanssa.

Jussi Kauranen kertoo, että idea kulttuuriviikosta on lähtöisin musiikkiopistosta.

– Tämä on hieno mahdollisuus saada perheitä aktivoitua. Täällä liikunta ja kulttuuri lyövät kättä mahtavissa puitteissa.

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut