Tänään lasketaan satoja seppeleitä

Tänään vietetään kansallista veteraanipäivää ja samalla tulee kuluneeksi 70 vuotta Lapin sodan päättymisestä.

Tapahtuman muistoksi Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Reserviläisliitto järjestävät tänään koko valtakunnan kattavan seppeleenlaskun, jonka tavoitteena on laskea seppeleet mahdollisimman monelle Suomen yli 600 sankarihaudasta, kertoo Reserviläisliitto.

Seppeleiden laskemisesta vastaa pääasiassa reserviläisliitto. Paikallisesti seppeleitä lasketaan paikallisyhdistysten ja -osastojen voimin. Varsinaiset laskijat ovat pääosin sotaveteraaneja. 

Kansallisen veteraanipäivän seppeleenlaskun tavoitteena on myös siirtää veteraaniperinnettä ja -tietoisuutta nuoremmille suomalaisille, ja seppeleenlaskutilaisuuksiin ovat kaikki tervetulleita.

Raumalla veteraanipäivän tapahtumat alkavat Lapin kirkossa kirkkohetkellä kello 10.30. Kirkkohetken jälkeen on seppeltenlasku Lapin hautausmaalla sankarihaudalle ja Karjalaan jääneiden muistopaadelle.   Kantakaupungin alueella on kirkkohetki Rauman Pyhän Ristin kirkossa kello 11.00 alkaen. Kirkkohetken toimittaa kappalainen Jukka Purhonen. Kirkkohetkestä lähetetään seppelpartio Veteraanikivelle ja sankarihaudalle.