Tangokisaan pyrki vanhoja tekijöitä ja uusia tulokkaita

Tulevan kesän tangomittelöihin pääsyä tavoittelee peräti neljä laulajaa Raumalta ja Laitilasta. Konkareita parhaillaan käynnissä olevassa yleisöäänestyksessä edustavat viime kesän Tangomarkkinat-finalisti Piritta Venho Raumalta sekä vuosituhannen alun kaksinkertainen tangoprinssi Rami Rafael Laitilasta.

Comebackin tangolavoille tekevä Rami Rafael on pitänyt muutaman vuoden taukoa päätoimisesta laulajan ammatista. Hän valmistui 2011 mielenterveys- ja päihdehoitajaksi. 

Uusia tulokkaita ovat puolestaan raumalainen kulttuurin moniosaaja Reetta Parvikko sekä laitilalainen musiikkipedagogi Aini Tähtinen.

Rauman Bändikoulussa opettavan Tähtisen tavoitteena on kokopäiväinen laulajan ammatti. Tähtinen on panostanut sosiaaliseen mediaan, hän julkaisee päivittäin You Tubessa videon, jossa hän laulaa tangoja arkipuuhissaan.

Reetta Parvikko sanoo lähteneensä mukaan tosissaan, mutta ei kuitenkaan liian vakavasti. Laulamista Parvikko on opiskellut 1990-luvulta. Hänet muistetaan Raumalla erityisesti Edith Piaf -konserteistaan. 

Tangomarkkinoiden yleisöänestys on käynnisssä yle.fi/tangomarkkinat -sivulla 18.5. klo 12 asti.

Lisää aiheesta torstain Länsi-Suomessa.