Tappion kärsinyt Urpilainen ei spekuloinut mitä olisi tehnyt toisin: "Kampanja oli erinomainen"

Äänestyssuosituksia kakkoskierrokselle Urpilainen ei antanut.

SDP:n Jutta Urpilainen näyttää olevan jäämässä presidentinvaalien kuudenneksi.

Jutta-huudot ja kyltit heiluivat ravintola Maxinessa Helsingissä riehakkaasti huolimatta presidenttiehdokas Jutta Urpilaisen vaisuksi jääneestä tuloksesta.

Iltakahdeksan jälkeen Urpilainen oli kerännyt lasketuista äänistä viitisen prosenttia eli hän oli jäämässä kuudennelle sijalle. Hän oli esimerkiksi vasemmistoliiton ehdokkaan Li Anderssonin takana.

Urpilainen ei kuitenkaan ainakaan myöntänyt, että olisi tehnyt jotain toisin, vaan kuvasi kampanjaa erinomaiseksi ja onnistuneeksi.

– Olen tavannut yli 5 000 ihmistä kasvokkain ja melkein 100 erilaista tilaisuutta on vaalien tiimoilta järjestetty, hän sanoi.

Hän kuitenkin uskoo sen vaikuttaneen, että pääsi komissaarina lähtemään kisaan vasta muita ehdokkaita myöhemmin.

Urpilaisen ja demareiden viesti oli, että ehdokkaana Urpilainen onnistui nostamaan keskusteluun tärkeitä arvokysymyksiä ja sisäisen turvallisuuden kysymyksiä.

– Pystyimme vaikuttamaan presidentinvaalin agendaan. Olin ensimmäinen, joka alkoi puhua arvoista, hän sanoo.

Urpilainen ei ainakaan tässä vaiheessa suostunut kommentoimaan, aikooko hän suositella mahdollisesti jotakuta ehdokasta vaalien kakkoskierroksella.

Paikalla Urpilaisen vaalivalvojaisissa oli kymmeniä ihmisiä, muun muassa SDP:n kampanjaväkeä ja puoluejohtoa. Paikalle olivat saapuneet muun muassa puolueen puheenjohtaja Antti Lindtman ja puoluesihteeri Mikkel Näkkäläjärvi.

Sanna Raita-aho, STT

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Länsi-Suomi-lehden nettisivustolla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut